Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2019, 21:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Známa firma začala vyrábať mrkvy z mäsa. Chutia aj vyzerajú podobne ako obľúbená zelenina

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ak ťa už klasická mrkva omrzela, vyskúšať môžeš marrot.

Na trhu dnes môžeš nájsť niekoľko rastlinných alternatív mäsa. Ak človek prechádza zo svojej mäsovej diéty na vegetariánsku či vegánsku, ale nedokáže sa mäsa vzdať tak jednoducho, vďaka značkám ako Beyond Meat si môže vyskúšať vydarené náhrady. Americký reťazec rýchleho občerstvenia však vymyslel opačný spôsob – Arby’s začalo vyrábať zeleninu z mäsa, píše Metro.

Sociálne siete v posledných dňoch zaplavil výtvor s názvom „marrot“. Nejde o nový druh zeleniny, ale falošnú mrkvu vyrobenú z morčacích pŕs. Slovo „carrot“ reťazec upravil pomocou prvého písmena slova „meat“, ale na internete nenašiel pre svoje experimenty veľké pochopenie. Mäsová mrkva sa síce na svoju zeleninovú sestru podobá, lenže už na prvý pohľad ti bude jasné, že sa pozeráš na zvláštny kus jedla, ktorý nevyzerá najvábnejšie.

Arby’s sa vraj iba riadilo svojím mottom, ktoré znie „We have the meats“. Neville Craw, kuchár stojaci za výtvorom, vysvetlil, že jedlo obsahuje okolo 30 gramov proteínu a až 70 % dennej odporučenej dávky vitamínu A, čo síce neznie najhoršie, avšak všetky tieto živiny a vitamíny vieš prijať aj v konvenčnej forme namiesto mäsovej mrkvy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia