Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2019, 16:23
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slovenský film, ktorému nerozumieš. Loli paradička je východniarska komédia o zamilovanej Rómke a beznohom mužovi

Slovenský film, ktorému nerozumieš. Loli paradička je východniarska komédia o zamilovanej Rómke a beznohom mužovi
Zdroj: Staviarsky production / RTVS
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Loli paradička preverí tvoje znalosti východniarskeho nárečia.

Milan (Michal Iľkanin) je hendikepovaný muž bez nohy a Veronka (Kamilka Mitrášová) je pôvodom Rómka. Dvaja zaľúbenci sa v snímke Loli paradička spoznajú pomerne netradičným spôsobom. Veronka mu totiž počas predaja v stánku na miestnom jarmoku ukradne dva turecké medy.

Milan však pochopí, že išlo o krádež z núdze, a tak ju pozve na obed. Medzi hlavnými postavami započne vzťah, ku ktorému ich okolie zaujme svojský spôsob. Ako už z upútavky vyplýva, s Milanovou láskou by mohla mať problém ako jeho matka, tak aj miestni dedinčania z baru.

 

Loli paradička zábavným spôsobujem vykresľuje slovenské reálie východu, ktoré by nás vo finálnej podobe mohli celkom pobaviť. Okrem Michala Iľkanina a Kamily Mitrášovej si v snímke zahrajú Kveta Stražanová, Michal Soltesz, Dominik Doktor, Peter Kudráč a ďalší. Predpokladaná dĺžka snímky je 86 minút.

Film režírovali Viťo Staviarsky a jeho syn Richard prezývaný Ďodik, ktorý študoval filmovú a televíznu réžiu na VŠMÚ v Bratislave, pričom doposiaľ stihol natočiť niekoľko krátkometrážnych filmov, ako napríklad Modré záclonky s ružovými kvietočkami (2009) či Andyho žena (2012). 

Poznať ho môžeš ale aj vďaka YouTube kanálu Glupe reči. Ďalšiu tvorbu Richarda a jeho rodiny nájdeš na tejto stránke. Romantická komédia Loli Paradička by mala do našich kín doraziť už 18. júla 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia