Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2019, 13:17
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Do slovenských reštaurácií už môžeš prísť aj so zvieraťom, avizuje Ministerstvo zdravotníctva

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ak sa prevádzkovateľ pre takúto možnosť rozhodne, bude musieť zabezpečiť označenie o povolení vstupu so zvieraťom na viditeľnom mieste pri vstupe.

Okrem veľa iných spoločenských tém sa Slováci veľmi dlho nevedeli dohodnúť ani na tom, či patria domáce zvieratá do reštaurácií. Teda lepšie povedané, či by mali mať psy právo navštíviť prevádzku so svojimi majiteľmi. Tejto problematike sa venuje Ministerstvo zdravotníctva, ktoré teraz prichádza s informáciou, že po novom to už bude možné aj legislatívne. 

V najbližších dňoch má ešte v pláne svoj návrh predložiť do medzirezortného pripomienkového konania, predpokladá sa však, že v dohľadnej dobe už nebudeš musieť vyberať reštauráciu podľa toho, či ju môžeš navštíviť aj so zvieraťom. Samozrejme, ak sa majiteľ zariadenia pre túto možnosť rozhodne, bude jeho povinnosťou zabezpečiť označenie o povolení vstupu

Bude zaujímavé sledovať, ako jednotlivé prevádzky k tejto zmene pristúpia a nakoľko budú ochotné rešpektovať prítomnosť štvornohých zákazníkov. Už v susednom Česku je prítomnosť psov v reštauráciách bežnou rutinou, nehovoriach o celom západnom svete. V komentároch nám daj vedieť svoj názor a pokojne zahlasuj v ankete. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Italian Greyhound Iggy (@cbg.donatella),

Anketa:
Mali by mať psy povolený vstup do kaviarní a reštaurácií?
Áno
Nie
Áno
74 %
684 Hlasov
Nie
26 %
239 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia