Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2019, 15:05
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

V Bratislave funguje nový bezobalový obchod len pár dní a ľudia si ho zamilovali. Nakupuješ v ňom s vlastným nádobami

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Lákavý koncept nakupovania začína prekvitať aj v našom hlavnom meste.

Záver najkratšieho mesiaca v roku si ako dokonalý dátum na otvorenie svojej prevádzky vybral obchod Bezobalovo. Ako už z názvu vyplýva, v tomto obchode nenájdeš žiadne nekonečné plastové obaly na potravinách, ktoré sa takýmto štýlom predávať nemusia.

Koncept zero waste nakupovania v Bratislave funguje už nejaký ten čas, ale množstvo ľudí zaujala najmä prevádzka Bezobalovo, kde stačí prísť s vlastnou nádobou, vybrať si potrebné suroviny a zaplatiť. Nachádza sa na Blumentálskej 25 a cez týždeň v nej nakúpiš od 9:00 do 19:00, v sobotu zase od 10:00 do 14:00.

Nakupovanie v bezobalovom obchode nie je vôbec zložité

V Bratislave len pár dní funguje nový bezobalový obchod a ľudia si ho zamilovali. Nakupuješ v ňom s vlastným nádobami
V Bratislave len pár dní funguje nový bezobalový obchod a ľudia si ho zamilovali. Nakupuješ v ňom s vlastným nádobami Zdroj: Bezobalovo

Otvorenie obchodu prilákalo množstvo zvedavcov, ktorí už majú so zero waste nakupovaním skúsenosti zo zahraničia, alebo o ňom počuli prvýkrát a chceli zistiť, ako taká prevádzka vyzerá.

Majitelia obchodu sa môžu vytešovať, pretože o klientelu zrejme nebudú mať núdzu. Nielenže si ľudia vedia priniesť vlastné nádoby, ale v obchode nájdeš aj niekoľko podomácky vyrobených vrecúšok zo starých záclon, do ktorých si pokojne môžeš zabaliť dobroty ako kukuricu či cícer.

Na Facebooku sa množstvo ľudí vypytuje, aký sortiment vlastne obchodík ponúka, a tak sa podľa odpovedí v komentároch majitelia pustili do spisovania svojho tovaru.

V najbližších dňoch by mal zoznam dostupných surovín figurovať na facebookovej stránke, vďaka čomu sa už doma budeš vedieť pripraviť na to, aké vrecúška a nádoby ti treba, aby si mohol s nákupom odchádzať spokojný.

Domov
Zdieľať
Diskusia