Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2019, 16:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zoologická záhrada odstránila levici pazúry, aby sa s ňou mohli hrať deti a nebola taká agresívna

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zoo dokonca nemá ani vhodné priestory a vybavenie na podobné zákroky.

Ochranári zvierat aj bežní ľudia na internete sa búria kvôli praktike, ktorú si osvojili v zoologickej záhrade v palestínskom meste Rafah. Život zvierat v palestínskych zoologických záhradách sa pravidelne objavuje v článkoch a na videách, pretože často nebýva ideálny, ale v meste Rafah momentálne prebehla šokujúca procedúra na mladej 14-mesačnej levici Falestine.

Aj keď ochranári a odborníci argumentovali, že tamojšia zoologická záhrada nemá vhodné prostredie ani vybavenie na to, aby jej ošetrovatelia odstránili pazúriky, rozhodli sa to urobiť aj tak.


Majiteľ zoologickej záhrady Mohammed Jumaa pritom zákrok vysvetlil so slovami, že sa pomocou odstránených pazúrov iba snaží znížiť agresivitu samotnej levice, pretože chce dosiahnuť, aby sa s ňou mohli návštevníci dostávať do blízkeho kontaktu a hrať.

Levica podstúpila zákrok pred približne dvomi týždňami, pričom ju už mohli návštevníci prvýkrát vidieť na vlastné oči, keď sa prechádzala bez pazúrov, a nemohla ani škrabnúť do stromu, pretože by si len ublížila.

Už sa s ňou skúšajú hrať aj malé deti, ktorým podľa ošetrovateľov levica dokáže vyčariť úsmev na tvári, a zviera ich po zákroku nedokáže poškrabať, čo chcela zoo koniec koncov dosiahnuť.

Ochranári však hromžia, pretože levica nemala takýto zákrok na odstránenie pazúrov nikdy podstupovať len z dôvodu, že chceli majitelia zoo zvýšiť množstvo návštevníkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia