Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s FMK UCM.
28. januára 2019, 15:07
Čas čítania 0:00
redakcia

Premýšľaš, čo po strednej? Tu je 5 dôvodov, prečo ti na vysokej bude dobre!

Premýšľaš, čo po strednej? Tu je 5 dôvodov, prečo ti na vysokej bude dobre!
ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predĺži ti úžasný študentský život a môžeš precestovať celý svet. Prečo je vysoká škola tak úžasná?

Pozri, je to na tebe. Buď sa budeš utešovať motivačnými citátmi počas pauzy v nudnej práci alebo si reálne predĺžiš študentský život, ktorý je na výške úplne iný, ako si doteraz zažil. Na výške ti môže byť dobre, veď čítaj ďalej! Na konci ťa čaká aj čerešnička zo Slovenska.

1. Koniec vetám: ,,Nemôžeš, kým nemáš 18 či kým bývaš pod mojou strechou!“

Vysoká škola je super, lebo si sám určuješ, ktorá strecha bude tá tvoja. Buď si to pôjdeš užiť na intrák a zažiješ všetky možné aj nemožné chodbovice, izbovice, intrákovice (sú to žúrky pomenované podľa miesta, kde sa konajú) a chýbať určite nebudú ani utekanie pred vrátnikom či ťahanie spoločensky unaveného spolubývajúceho po schodoch.

Alebo si s partiou nájdete vlastný byt. Jednoducho taký, ako máš doma pri rodičoch, iba bez rodičov. A to znie ako dobrodružstvo, ktoré chceš zažiť.

Premýšľaš, čo po strednej? Tu je 5 dôvodov, prečo ti na vysokej bude dobre!

2. Žiadne ospravedlnenky

Nie je to síce pravidlom, no na mnohých vysokých školách nie sú povinné prednášky. To znamená, že si sám určíš, či sa daných hodín zúčastňovať budeš alebo nebudeš. To znie ako sen, že? But it's realita, kámo.

Nikomu sa nemusíš teda hlásiť a konečne môžeš tú falošnú pečiatku od tvojej lekárky vyhodiť. Stane sa z teba slobodný, no na druhej strane sám za seba zodpovedný vysokoškolák.

Premýšľaš, čo po strednej? Tu je 5 dôvodov, prečo ti na vysokej bude dobre!

3. Na výške môžeš obletieť celý svet – a ešte ti za to aj zaplatia

Doteraz si za cestovanie platil ty, na výške to ale môže byť naopak. Whaaat? Ísť počas leta pracovať legálne do USA či do mnohých iných krajín? Môžeš, ak si vysokoškolák.

A cestovať môžeš aj počas školského roka, ak sa prihlásiš na nejaký zo študijných pobytov, ktoré tvoja vysoká škola ponúka. Najväčšia bomba na tom je, že k tomu dostaneš aj štipendium (rozumej peňáze, lóve, cash). Takže čo povieš na taký polrok na pláži v Španielsku na účet univerzity?

Premýšľaš, čo po strednej? Tu je 5 dôvodov, prečo ti na vysokej bude dobre!
 

4. Trošku klišé, ale FAKT získaš a spoznáš nových priateľov

Americkí vedci zistili, že priateľstvá, ktoré vznikli na vysokej škole sú vysokoškolské. Dobré, že? Ale teraz vážne. Niektorí sa na výške zaľúbia, iní zasnúbia, ďalší spoznajú svojich budúcich kolegov, niektorí nájdu verných parťákov na všetky najhlúpejšie nápady a akcie...

Vysoká škola ti na 100 % prinesie priateľstvá, na ktoré budeš spomínať celý život. A okrem toho, práve vďaka vysokej škole zistíš, ktorí kamoši zo strednej boli tí skutoční.

Premýšľaš, čo po strednej? Tu je 5 dôvodov, prečo ti na vysokej bude dobre!

5. Čerešnička na záver - výška ti dá priestor realizovať sa

Ak si vyberieš správne, bude ti na vysokej dobre. Nebudeš otrokom školy, ale jej súčasťou. Škola ti dá priestor robiť to, čo ťa baví, aby si sa nemusel hrať na niečo, čím nie si.

Aha, príklad rovno zo Slovenska, konkrétne z FMK UCM v Trnave. Keď sa jednoducho rozhodneš, že ťa tlačí stolička a chceš sedieť na nafukovacom jednorožcovi, tak budeš sedieť na nafukovacom jednorožcovi. Pohoda.

Keď sa ti ráno nechce vstávať, tak vstaneš na obed, chill.

Keď uvážiš, že na skúšku sa už nestíhaš naučiť, zmeníš plány a naučíš sa na ňu nabudúce.

Keď to na teba príde a chceš vyjadriť svoje pocity tancom,

tak ideš a vyjadríš svoje pocity tancom.

 

Tak čo, ideš na výšku? Dôležité je správne si vybrať, aby ti na nej naozaj bolo dobre. Ak sa stále rozhoduješ, ktorá je tá správna, pomôcť ti môžu aj Dni otvorených dverí niektorých univerzít či fakúlt. Veď pogoogli, za vyskúšanie nič nedáš. Držíme palce!

Domov
Zdieľať
Diskusia