Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2019, 14:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Otec so synom bezcitne zabili spiacu medvedicu a potom dorazili aj jej mláďatá. Vo väzení skončia na smiešnych pár mesiacov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Otrasný prípad pytliactva rozohnil ľudí na Aljaške.

O Aljaške snívajú mnohí Slováci ako o zasneženom a chladnom raji na Zemi, kde sa vytrácajú všetky starosti bežného života. Nanešťastie, aj v tejto nádhernej časti USA žijú ľudia ako Andrew Renner a jeho syn Owen.

Minulý rok sa obaja milovníci poľovania vydali na poľovačku na ostrove Esther Island, pričom si nasadili lyže a zviezli sa až na miesto, kde spolu hibernovala medvedia rodinka. Spiaca medvedia matka ochraňovala svoje dve mláďatá pred predátormi, ale pri dvoch bezcitných pytliakoch nemala žiadnu šancu.


Keď dorazili pred medvediu noru, vytiahli zbrane a syn Owen surovo spiacu medvedicu zastrelil. Najskôr si mysleli, že škrieka zomierajúce zviera, ale potom objavili dve mláďatá, ktoré pre istotu dorazil otec Andrew.

Vydarená rodinná dvojica si myslela, že im nič nehrozí, lenže neďaleko nory bola umiestnená výskumná kamera, ktorá všetko zachytila. Rýchlo zistili, že medvedica mala na krku špeciálny obojok, aby bolo každému jasné, že je súčasťou výskumu.

Andrew so synom však kameru nenašli, a tak sa začali radiť, že obojok odstránia a nikto ich nebude môcť so zabitím medvedice prepojiť. Jej telo naporcovali a po častiach odniesli preč. O dva dni vrátili a upratali aj nábojnice spoločne s telíčkami medvedích mláďat.


Otec o dva týždne neskôr zašiel s medveďou kožušinou a obojkom na úrad, kde vysvetľoval, že medvedicu zabil bez toho, aby si uvedomil, že ide o výskumné zviera a tvrdil, že nevidel žiadne mláďatá. Našťastie všetko zachytila kamera.

Trest pre jeden z najhorších činov pytliactva na Aljaške však mnohých ľudí nahneval. Otec Andrew musí zaplatiť 9 000 dolárov a prišiel o auto, loď, príves, zbrane či mobilné telefóny a na 10 rokov mu odobrali loveckú licenciu, avšak vo väzení pobudne len 3 mesiace. Syn Owen dopadol ešte lepšie, pretože dostal len podmienečný trest odňatia slobody na 30 dní.

Domov
Zdieľať
Diskusia