Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2018, 13:16
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slovenskú stanicu pre psov ochranári prirovnali ku koncentračnému táboru. Mŕtvolu šteniatka údajne mali zjesť potkany

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Majiteľ tvrdenia ochranárov označil za klamlivé.

Karanténna stanica pre psov v Trebišove sa mala údajne nachádzať v katastrofálnom stave. Podľa slov ochranárov by sme v nej ešte pred nedávnom našli psie koterce zašpinené od výkalov či rozpadnuté búdy.

Spomínanú stanicu sa dokonca odvážili prirovnať ku koncentračnému táboru pre psov. V priloženej reportáži od TV Markíza môžeš ďalej pozorovať aj fotografie, ktoré boli vyhotovené na spomínanej stanici.

Zdroj TV Markíza taktiež spomínal, že psy mali údajne kŕmiť mŕtvymi sliepkami. Taktiež ale hovoril o prípade, kedy v priestoroch stanice zomrelo šteniatko a zvyšné zvieratá ho z núdze zjedli. Do mŕtvoly sa mali púšťať potkany, čo podľa slov anonymného zdroja nikto neriešil.

Ilustračná fotografia

Slovenskú stanicu pre psov ochranári prirovnali ku koncentračnému táboru. Mŕtvolu šteniatka údajne mali zjesť potkany
Zdroj: www.flickr.com

Ochranári podali podnet veterinárom. Podľa výsledku kontroly boli zistené nedostatky pri čipovaní psov a nevhodné rozmery kotercov, ale žiadne dôkazy o zanedbávaní či týraní zvierat kontrola nenašla

Majiteľ stanice sa mimo kamery pre TV Markíza vyjadril, že malo ísť o očierňovanie od ochranárov a karanténu plánuje zrušiť. Fungovať by mala už iba do konca roku 2018. Celú reportáž nájdeš v tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia