Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2018, 11:55
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Fanúšik plochej Zeme ponúkol 100-tisíc dolárov, ak niekto dokáže, že Zem nie je plochá. Teraz ponuku ľutuje

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ľudskú hlúposť často nedokážeš pochopiť.

Človeka stále dokáže prekvapiť, že v dnešnej vode existuje skupina ľudí, ktorá skutočne verí teórii o plochej Zemi. Na internete čoraz viac tvorcov pridáva alternatívne videá o tom, ako veda nevie ponúknuť relevantné dôkazy o tom, že Zem je skutočne zaoblená a guľatá. Najnovšie sa medzi nich pridal Logan Paul, ktorý zrejme nevie, ako zaujať, a tak chce vyvolať kontroverziu.

Jeden prakticky neznámy tvorca Flat Out Hero pred pár týždňami pridal na YouTube video o tom, ako ponúka komukoľvek rovných 100-tisíc dolárov v prípade, že mu pomocou letovej mapy ukáže, ako sa dá z bodu A dostať do bodu B a z bodu B zase do bodu C predtým, ako sa lietadlo vráti späť domov do prvého bodu.

Flat Out Hero chcel vidieť, či je možné preletieť všetky časti trasy s rovnakou vzdialenosťou a pri zmene smeru využívať iba 90-stupňové uhly. Predpokladal, že výzvu nikto nesplní, pretože Zem je v jeho svete koniec koncov plochá.

Napriek tomu sa výzvy chytil youtuber Wolfie6020 a vo svojom videu splnil zadanie, ktoré mu Flat Out Hero zadal. Vo videu detailne vysvetlil, ako sa k výsledku dopracoval. Každá časť trasy meria presne 5 401 námorných míľ, a tak vyzval fanúšika plochej Zeme, aby mu rovno poslal peniaze.

Napriek tomu to nebolo také jednoduché. Flat Out Hero argumentoval, že youtuber splnil zadanie pomocou moderných elektronických letových máp, ktorým on neverí, a tak ho vyzval, aby výzvu opakovane splnil pomocou starších fyzických máp. Ako chcel, tak Wolfie6020 urobil.

Ani opakované splnenie výzvy ho nepresvedčilo a peniaze teraz vyplatiť nechce. V pôvodnom videu pritom všetkým ukazoval, ako sa obhadzuje bankovkami, ale ľudia v komentároch mu už začali pripomínať, že zrejme 100-tisíc dolárov v žiadnom prípade nemá, preto sa bojí výzvu vyplatiť. Navrhol, že zapne live stream a daruje pár dolárov na charitu, ba dokonca zvažoval, že si adoptuje dieťa.

Wolfie6020 sa svojich zaslúžených peňazí zrejme nikdy nedočká, avšak poukázal na to, že naša Zem jednoducho nie je plochá. Ak sa o to chceš staviť, pokojne si priprav 100-tisíc dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia