Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2018, 1:55
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Youtuber Selassie kritizuje Momu za pokrytectvo pri komerčných spoluprácach

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Aj keď si v posledných mesiacoch naši milovaní aj nenávidení youtuberi dávajú na svoju prácu ešte väčší pozor, nie vždy všetko vyjde podľa predstáv.

Slovenským youtuberom sa dlhodobo darí nielen zlepšovať svoj obsah, no zároveň čoraz viac cítia spoločenskú zodpovednosť. Dôkazov by sme dokázali nájsť hneď niekoľko, ale poďme rovno k veci. Len pred pár dňami uzrelo svetlo sveta Selassieho video s názvom Dá sa veriť influencerom?, kde riešil práve túto problematiku. 

Sám kritizuje nadmerné používanie plastov, popisuje výrobu merchu a znázorňuje na ňom problematiku fast fashion a prostredníctvom týchto príkladov definuje pokrytectvo youtuberov. Vtedy ešte nevedel, že sa práve na svoje video bude mať možnosť hneď dnes odvolať a adresovať ho kolegyni. 

Na svojom instagramovom profile v sekcii príbehov uverejnil najprv vyjadrenie iného človeka, ktoré však doplnil o vlastné slová. Najprv len konkretizoval, že mu vadí kampaň pre McDonald's a neprezradil konkrétne meno, zo správy sme však vedeli, že pôjde o ženu.  Poznamenal, že mu je z pokrytectva tohto druhu zle. Takto by sa nemal správať vzor mladých ľudí. 

Youtuber Selassie kritizuje Momu za pokrytectvo pri komerčných spoluprácach

Nie každý pravdepodobne v tom čase vedel, komu sú tieto slová adresované, keďže do spolupráce so sieťou fastfoodov a módnych návrhárov išli desiatky menších a väčších mien. Nakoniec sa však adresát na svojom Instagrame prihlásil odvážne sám a dokonca sa pokúsil situáciu rozumným a transparentným spôsobom svojim a Selassieho fanúšikom vysvetliť. 

Z nadpisu už vieš, že Selassie narážal na Momu a pravdepodobne konkrétne túto fotku, kde youtuberka používa plastovú slamku. Asi bude najlepšie, keď si na celú situáciu utvoríš názor sám. Moma sa rozhodla, že bude na odkaz reagovať osobnou správou, ktorú však zároveň ukázala všetkým sledovateľom. 

Selassiemu vysvetľuje okolnosti tejto spolupráce a zároveň obhajuje svoje rozhodnutia. Na záver ešte konštatuje, že podľa nej išlo o výkrik do tmy. Do komentárov nám pokojne napíš svoj názor. 

Youtuber Selassie kritizuje Momu za pokrytectvo pri komerčných spoluprácach
Domov
Zdieľať
Diskusia