Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2018, 12:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Aj Mars je plochý. Fanúšikovia teórie o plochej Zemi spochybňujú sondu NASA na červenej planéte

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ľudstvo sa neustále vyvíja, a tak sa nájdu aj jedinci, ktorí vedeckým poznatkom jednoducho neveria.

Človek by pred pár rokmi možno ani nepomyslel na to, že vznikne skupina ľudí, ktorí nebudú akceptovať overiteľné vedecké poznatky. Nehovoríme o skupinách odmietajúcich klimatické zmeny či vakcíny, ale zrejme o tej najbizarnejšej z nich.

Podporovatelia teórie o plochej Zemi už dlhší čas podkopávajú všeobecne známe dôkazy o tom, že naša Zem je guľatá, a radšej veria tomu, že je plochá.


Svetové elity nám podľa nich celé storočia klamú o tom, ako planéta vlastne vyzerá, fotografie z ISS sfalšovali vo Photoshope a ak sa človek pozrie na horizont, neuvidí žiadne zaoblenie, z čoho musí predsa jasne vychádzať, že Zem je skutočne plochá.

Samozrejme, Zem nie je v žiadnom prípade plochá, a plochá nie je ani žiadna iná planéta v našej slnečnej sústave. Napriek tomu sa už na sociálnych sieťach začali ozývať hlasy frustrovaných užívateľov, ktorí si všimli, že nová sonda InSight po pristátí na Marse poslala späť domov podozrivé fotografie.

Časť ľudí vôbec neverí, že sonda sa na Mars dostala, a ďalšia skupina z nich hneď vyhlásila Mars za plochú planétu ako naša Zem. Ako dôkaz im poslúžila druhá fotografia z červenej planéty, na ktorej nevidno pri horizonte žiadne zaoblenie.

Našťastie sa v podobnom duchu na Twitteri vyjadrila len hŕstka ľudí, avšak účet Flat Earthers sebavedomo nové „zaručené“ poznatky o Marse šíril s veľkou radosťou.

Téma vytvorenia novej asociácie Flat Mars Society pritom bola témou číslo jeden presne pred rokom, keď si z podporovateľov plochej Zeme uťahoval Elon Musk. Spýtal sa, prečo taká organizácia neexistuje, a možno trochu predbehol dobu, pretože po pristátí sondy od NASA možno naozaj vznikne.





Domov
Zdieľať
Diskusia