Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2018, 17:12
Čas čítania 0:00
Sona O.

Kurt Cobain tvrdil, že belosi by nemali rapovať. Ľudia ako Vanilla Ice ho vyslovene urážali

HUDBA KURT COBAIN RAP RAPOVÁ SCÉNA
Uložiť Uložené

Rap by podľa Kurta mal patriť Afroameričanom.

Rap patrí Afroameričanom a belosi iba znásilňujú ich kultúru. Aj k takéto tvrdé slová vyslovil jeden z najznámejších rockových spevákov Kurt Cobain počas rozhovoru s Robertom Lorussom v roku 1991. Nikdy predtým nezverejnené interview je plné silných tvrdení speváka, ktorý do kanadského študentského rádia prišiel rozprávať o albume Nevermind. 

Kurt Cobain tvrdil, že belosi by nemali rapovať. Ľudia ako Vanilla Ice ho vyslovene urážali
Zdroj: Flickr Queenie & the De

Rozhovor sa objavil iba pred pár dňami a jeho autor sa zaň podľa vlastných slov hanbí. „Bolo to hrozné. Nie som iba prehnane skromný, je to fakt strašný rozhovor podľa všetkých pravidiel žurnalistiky," priznal vtedajší študent na univerzite v Toronte. 

Okrem iného sa počas rozhovoru Kurta Cobaina spýtal na to, čo si myslí o hudobnej skupine Consolidated, ktorej členovia často rapovali. „Som fanúšikom rapovej hudby, no väčšina z nej je viac mizogýnna, než dokážem spracovať. Nie som ich veľký fanúšik, totálne ju rešpektujem a milujem, pretože je to jedna z mála originálnych foriem hudby, ktorá vznikla, ale belosi, čo rapujú, sú to isté ako belosi, ktorí tancujú. Nevieme tancovať a nevieme rapovať." 

Odporúčané
TOP hudobné novinky týždňa: Drake dostal diss od Kendricka Lamara, Beyoncé vydala country album a Luca Brassi10x teasuje LP TOP hudobné novinky týždňa: Drake dostal diss od Kendricka Lamara, Beyoncé vydala country album a Luca Brassi10x teasuje LP 29. marca 2024, 11:00

Podobný názor vyjadril aj pre magazín Billboard, kedy prirovnal rap k punk rockovej hudbe, no sám by ho nikdy nerobil. Podľa jeho slov bol skrátka doménou Afroameričanov„Ľudia ako Vanilla Ice ma vyslovene urážajú," dodal. 

Podľa Cobaina sme černošskú kultúru okradli už dosť a mali by sme im nechať aspoň rap, pretože ho aj tak robia oveľa lepšie než bieli. Ktovie, čo by povedal na niektorých súčasných raperov, keďže na tejto hudobnej scéne sa objavuje čoraz viac belošských umelcov.

Domov
Zdieľať
Diskusia