Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2018, 1:06
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Skvelé video porovnáva pôvodného Levieho kráľa s novým trailerom. Uži si nostalgiu a vtipné obrázky Simbu ako Thanosa

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na prvý trailer sa pozeralo naozaj skvelo, čo povieš?

Prepáč nám to nadšenie, ale upútavka k Leviemu kráľovi bola skvelá a ešte raz skvelá! Svojím očarujúcim vizuálom a nezameniteľnou nostalgiou dokázala behom krátkej chvíle pohltiť azda aj najväčších odporcov, ktorí na novodobé spracovanie tohto animáku nemohli ani pomyslieť. 

Známe miesta, známa skladba a známe postavy. Tieto tri faktory zavážili u väčšiny divákov natoľko, že pri sledovaní traileru jednoducho a skrátka cítili príjemne mrazenie. Ako veľmi bude nový Leví kráľ podobný svojmu predchodcovi? Minimálne debutová upútavka naznačuje, že možno viac, než by sme čakali.

Značnú podobnosť si ako inak všimli viacerí nadšenci, z ktorých sa niektorí rozhodli vytvoriť videá porovnávajúce verziu z roku 1994 a novodobého Levieho kráľa. Nižšie priložené videá ti v krátkosti zrovnajú všetky zatiaľ predstavené scény.

video od portálu IGN 

video od používateľa IG – Sowick

Zábery na východ Slnka, rôzne druhy zvierat, labka malého Simbu v stopách svojho otca či porovnanie kľúčovej scény, kedy stádo zvierat ušliapalo Mufasu. Aj tieto malé detaily naznačujú, že nový Leví kráľ bude mať s verziou z roku 1994 mnoho spoločné. A to sa nám skutočne veľmi pozdáva.

Pokiaľ by sa filmári snažili byť v rámci príbehu príliš kreatívni a nebodaj do neho natlačili nové postavy, asi by to fanúšikovia predýchavali len ťažko. Určité drobné zmeny im však nikto nebude mať za zlé. Réžiu snímky má na starosti Jon Favreau (Iron Man, Kniha džunglí) a scenár napísal Jeff Nathanson (Terminál, Muži v čiernom 3, Piráti Karibiku: Salazarova pomsta).

V rámci dabérov sa k svojej role Mufasu vracia slávny James Earl Jones a ďalej započujeme Donalda Glovera (postava Simbu), speváčku Beyoncé (Nala), Setha Rogena (Pumbaa), Billyho Eichnera (Timon), Chiwetela Ejiofora (Scar) či Keegana-Michael Keya (Kamarati). Slováci a Česi sa Levieho kráľa dočkajú už v lete roku 2019, a teda konkrétne 18. júla (červenec).

To samozrejme nie je všetko. Nostalgický ošiaľ zachvátil takmer celý internet a ako to už býva zvykom, mnohí reagujú poriadne vtipným spôsobom. Niektorí sú nespokojní s tým, že projekt vôbec vznikol, iní zas už teraz preciťujú všetky emotívne scénky a samozrejme nesmieme zabúdať ani na ošiaľ s Beyonce.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@beyonce @childishgambino PLEASE let this be in the bloopers/deleted scenes?! We have a mighty need!!!! . . . . #lionkingmovie #lionking #simba #nala

Príspevok, ktorý zdieľa Implied Queerness (@bellaann789),

Domov
Zdieľať
Diskusia