Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2018, 15:40
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Hajlujúcich žiakov k nacistickému pozdravu vyzval fotograf. Na triednej fotke stál aj ich černošský spolužiak

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Výzvu fotografa niektorí zo študentov rozumne odignorovali.

Malé mestečko Baraboo v štáte Wisconsin má na krku celkom kontroverznú udalosť. Polícia aktuálne vyšetruje triednu fotografiu žiakov, na ktorej väčšina z nich zdvíha pravú ruku na znak nacistického pozdravu. O podobnom prípade troch dievčat sme ťa informovali približne pred mesiacom.

Samotnú fotografiu by sme až donedávna mohli nájsť na stránke jej autora Petera Gusta, ktorý ju po začiatku vyšetrovania z pochopiteľných dôvodov promptne stiahol. Internetom však kolovala aj naďalej.

Po tom, čo sa fotografia začala šíriť internetom, rodičia konkrétnych detí obdržali od školy list upozorňujúci na ich prehrešok. Podľa vyjadrenia vedenia školy sa na vyriešenie danej situácie využijú akékoľvek potrebné prostriedky, vrátane prípadných právnych krokov.

Hajlujúcich žiakov k nacistickému pozdravu vyzval fotograf. Na triednej fotke stál aj ich černošský spolužiak
Zdroj: Twitter

Nie každý zo študentov sa však k tejto nemiestnej zábavke pridal. Na fotografii môžete spozorovať napríklad jedného zo spolužiakov čiernej pleti (vpravo dole), ktorého tvár je síce z časti zakrytá, ale veríme, že konanie jeho kamarátov ho príliš nepotešilo.

Vedenie školy údajne správanie žiakov neprekvapuje, ale zaráža ich, že sa na niečo podobného dali nahovoriť takmer všetci. Situácia je o to kurióznejšia, že pri fotografovaní mali dokonca stáť aj ich rodičia a ďalší členovia miestnej komunity.

Jeden zo študentov, ktorého spoznáte podľa červeného motýlika na krku (vpravo hore), sa k celej situácii vyjadril na Twitteri. V príspevku sa predstavil ako Jordan Blue a prehlásil, že celú situáciu považoval za nemorálnu, pričom obvinil fotografa z toho, že ich k samotnému hajlovaniu naviedol.

Domov
Zdieľať
Diskusia