Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2018, 1:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Internet sa bojí, že tínedžeri začnú zomierať pri popíjaní nového prášku Tide v škatuli. Nedávno skúšali jesť pracie kapsule

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pred pár mesiacmi začali ľudia pojedať Tide kapsule.

Snáď nikto z nás nepochybuje o tom, že ľudia vedia byť poriadne hlúpi. Najmä mladá generácia nás o tom pravidelne presvedčuje, pričom na prelome rokov 2017 a 2018 sa skupina tínedžerov zaradila medzi najhlúpejších ľudí na svete pomocou kontroverznej Tide Pod Challenge.

Výzva spočívala v tom, že mladí ľudia pozmenili pôvodné využitie pracej kapsule značky Tide a namiesto vloženia do práčky si ju vložili do úst. Všetko najskôr začalo ako hlúpy vtip, ale ľudia postupne kapsule hrýzli, varili či jednoducho skonzumovali.

Americké média zaujímali, či tínedžeri po konzumácii kapsúl naozaj skončili v nemocnici a dáta hovoria o tom, že minimálne 37 z nich muselo byť do zdravotníckeho zariadenia skutočne prevezených.

Spoločnosť Procter and Gamble stojaca za značkou Tide v tom čase viackrát verejne vyhlásila, že kapsule nepatria do úst človeka, pretože obsahujú silne koncentrovaný čistiaci prostriedok. Napriek tomu chytrákom vo výskumnom tíme napadlo, že by mohli na budúci rok spustiť predaj novej verzie pracieho gélu v kartónovej škatuli, ktorá nápadne pripomína škatule od vína či muštu. 


Aj keď mohol byť pôvodný nápad dobrý a zákazníci si pri individuálnom nalievaní pri každom praní vedia lepšie odhadnúť potrebné dávky, škatuľa je zároveň ekologická a využíva sa pri jej výrobe o 60 percent menej plastu ako pri plastovej nádobe. Ľuďom na internete sa však podobnosť so škatuľami na víno nezdá ako náhoda.

Začali polemizovať o tom, či v Tide nepracuje tím vedcov, ktorí chcú postupne znižovať počet obyvateľstva, a tak spravili prací gél ešte lákavejší na konzumáciu. Sociálne siete sa obávajú o to, že sa výzva vyvinie a tínedžeri budú gél piť z vínových pohárov, čo sa skončí smrťami a opäť príde na rad nekonečné ospravedlňovanie výrobcu.

Internet sa bojí, že tínedžeri začnú zomierať pri popíjaní nového prášku Tide v škatuli. Nedávno skúšali jesť pracie kapsule
Zdroj: Procter and Gamble/Buzzfeed




Domov
Zdieľať
Diskusia