Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2018, 16:55
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Gerard Butler a režisér Doctora Strangea prišli v kalifornských požiaroch o svoje domy. Oheň spálil aj lokácie Westworldu

FILMY A SERIÁLY WESTWORLD
Uložiť Uložené

Kvôli ničivým požiarom bolo nútených svoje domovy opustiť viac ako 250 tisíc ľudí.

Kaliforniu v posledných dňoch zachvátili ničivé lesné požiare, ktoré si vyžiadali už 25 obetí. Viac ako 250 tisíc ľudí bolo nútených opustiť svoje domovy. Medzi nimi boli aj herečka Alyssa Milano, speváčka Lady Gaga či režisér Guillermo del Toro.

Dom režiséra Scotta Derricksona, zodpovedného za filmy ako Doctor Strange a Sinister, dokonca zhorel na popol. Samotnému režisérovi ani jeho rodine sa našťastie nič nestalo. Derrickson o celom incidente napísal na svojom twitterovom účte.

„Stratili sme náš domov, ale sme v poriadku a to je to najhlavnejšie. Budem nejakú dobu offline.“

Podporu mu vyjadrili tisíce jeho fanúšikov, ale aj aj kolegovia James Wan (The Conjuring, Aquaman), Patty Jenkins (Wonder Woman), Mike Flanagan (The Haunting of Hill House, Gerald's Game), Josh Gad (Murder on the Orient Express) či Jon Cryer (Two and a Half Men) .

Odporúčané
Westworld sa vracia! Pamätáš si ešte, čo sa stalo v prvých dvoch sériách? Westworld sa vracia! Pamätáš si ešte, čo sa stalo v prvých dvoch sériách? 26. februára 2020, 18:36

„Scott, je mi nesmierne ľúto, že to počujem. Prosím, dávaj na seba pozor,“ napísal James Wan. „Je mi to veľmi ľúto, Scott. Ale som rád, že si v poriadku,“ dodal Flanagan a v podobnom duchu sa vyjadrili aj Patty Jenkins, Josh Gad a Jon Cryer.

Medzi ďalšími poškodenými je aj herec Gerard Butler, ktorý na Facebook zavesil nasledovnú fotografiu toho, čo ostalo z jeho domu. Vyzdvihol pri tom odvahu a sebaobetu hasičov v Kalifornii.

Rýchlo sa rozširujúce požiare zmenili na popol nielen domy, ale aj hollywoodske lokácie. Padol im za obeť aj Paramount Ranch, kde sa nakrúca seriál Westworld zo stajne HBO.

Lesné požiare, ktoré v posledných dňoch ničia Kaliforniu, patria k tretím najhorším v dejinách tohto štátu. Oheň doteraz spálil plochu 425 štvorcových kilometrov. Pôvodne sa uvádzalo 11 obetí, ale telá ďalších 14 ľudí objavili v sobotu v okrese Butte. Prezident Donald Trump v piatok vyhlásil v štáte Kalifornia stav núdze.

Gerard Butler a režisér Doctora Strangea prišli v kalifornských požiaroch o svoje domy. Oheň spálil aj lokácie Westworldu
Zdroj: HBO
Domov
Zdieľať
Diskusia