Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2018, 12:51
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Niekto prispel v kostole do zvončeka falošnou 50-eurovkou, teraz mu hrozí väzenie na 7 až 10 rokov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Policajti zverejnili výzvu na svojej facebookovej stránke.

Človek by nepovedal, že veriaci dokážu z kostola odchádzať s potenciálnou hrozbou väzenia na krku. Naši policajti však v nedeľu v rímskokatolíckom kostole v Starej Ľubovni rýchlo a efektívne zakročili proti ilegálnej činnosti.

Do finančnej zbierky tam zvyčajne ľudia neprispievajú bankovkami s vysokou nominálnou hodnotou, a tak sa vhodených 50 € hneď zdalo podozrivých.

Zistiť, že ide o obyčajný falzifikát, nebolo vôbec náročné a nemusel by si na to mať rozsiahle vzdelanie, pretože na zadnej stranke bankovky boli vytlačené modré ázijské znaky. Policajti bankovku zadržali a po testovaní na zariadení v banke zistili, že nie je pravá. 

Na Slovensku máme pre podobné prípady situáciu ošetrenú zákonom, takže policajti hneď začali vyšetrovať pôvod bankovky. Za zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov pritom páchateľovi hrozí 7 až 10 rokov za mrežami.

Uvidíme, ako prípad dopadne, pretože veriaci s dobrým srdcom zrejme netušil, že by sa za štedrý príspevok mohol dostať do problémov so zákonom.

Domov
Zdieľať
Diskusia