Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2018, 10:24
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Drogérie DM umožnia nákup aviváží bez plastov. V predajni si ich načapuješ do vlastnej nádoby

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Chrániť našu planétu sa po menších obchodoch podujal aj väčší reťazec.

V dvanástich rakúskych drogériách DM je už čapovanie si čistiacich prostriedkov do vlastných nádob bežné. Začiatkom budúceho roka sa však ekologický systém dostane aj na Slovensko.  Hlavným cieľom DM je znižovanie používaných plastov.

Čistiace prostriedky si tak v DM-ke budeš môcť načapovať do vlastnej nádoby alebo do tej, ktorú si kúpiš v obchode (a následne ju pravdepodobne viackrát použiješ). Reťazec drogérií zatiaľ nechce stanoviť, aké predajne budú možnosťou disponovať a veľkosť vraj nebude hrať rolu. Dôležité je, či sú na to priestory vybavené a či je v nich dostatočná kapacita.

Jedinou oznámenou je zatiaľ predajňa DM v obchodnom centre Central v Bratislave, ďalšie môžu pribudnúť. Momentálne ešte nie je jasné, o aké aviváže pôjde, no v DM podľa Denníka N dúfajú, že budú môcť podporiť slovenských výrobcov. Čapovanie však má byť zatiaľ obmedzené len na čistiace prostriedky, šampóny či pracie prášky sa momentálne nezvažujú.

Drogérie DM umožnia nákup aviváží bez plastov. V predajni si ich načapuješ do vlastnej nádoby
Zdroj: DM
Domov
Zdieľať
Diskusia