Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2018, 15:55
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Čiara a Všetko alebo nič patria medzi 50 najnavštevovanejších európskych filmov roka 2017

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Slovenská kinematografia sa medzi tou európskou za rok 2017 nestratila.

Slováci sa môžu len ťažko porovnávať s Hollywoodom. V rámci európskej kinematografie sa nám už ale aspoň malým spôsobom podarilo zvýrazniť. Nejde síce o žiaden veľký prelom, no ako sa hovorí, keď už neprší, aspoň kvapká.

Za poslednú dobu z našej produkcie (minimálne čo sa návštevnosti týka) vynikajú dva filmy. Tým sa podarilo umiestniť medzi 50 najnavštevovanejších európskych snímiek.

Koprodukčná romantická komédia Všetko alebo nič od Marty Ferencovej v rebríčku obsadila 34. pozíciu a na 39. priečku sa dostal úspešný thriller Čiara. Prvému miestu kraľuje švédska dramédia The Square. Celý rebríček si môžete prezrieť v tomto odkaze.

Čiara a Všetko alebo nič patria medzi 50 najnavštevovanejších európskych filmov roka 2017
Zdroj: Continental film

Slovenský thriller Čiara bol ešte pred rokom nanominovaný ako slovenský kandidát na Oscara (do finálneho výberu ale napokon neprešiel) a stal sa najlepším filmom na Slovensku za rok 2017.

Všetko alebo nič a Čiara slávili obrovský úspech v návštevnosti nielen v rámci Európy, ale najmä na Slovensku. Prvý z menovaných filmov si stihlo pozrieť 340 535 ľudí a Čiaru v kine navštívilo 328 401 divákov.

Čiara v slovenských kinách s tržbami 1,747 milióna eur tesne prekonala snímku Všetko alebo nič, ktorá zarobila 1,735 milióna eur

Tým pádom sa stala zároveň najzárobkovejším filmom v histórii našej kinematografie a prekonala bývalý rekord Jakubiskovej Bathory (2008) – 1,615 milióna eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia