Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2018, 11:03
Čas čítania 0:00
Ondřej Jarůšek

Hora z Game of Thrones zničil ďalší svetový rekord. Najsilnejší muž planéty neprestáva fascinovať

ŠPORT SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Akonáhle sa jeho meno objaví v médiách, je dosť pravdepodobné, že ide o ďalší svetový rekord.

Nejsilnější muž na světě Hafþór Björnsson k dosavadním rekordům přidává další. 29letý rodák z Reykjavíku na Islandu, který se proslavil i jako herec díky roli postavy „The Mountain“ v seriálu Game of Thrones, je aktuálně šampionem soutěže World's Strongest Man. O tom, že ze svého trůnu ještě nehodlá nikam odejít, všechny přesvědčil i na nedávném turnaji ve Skotsku.

Do své již poměrně bohaté sbírky světových prvenství si totiž nově přidal další světový rekord, kterých už má na kontě hned několik. V tomto případě se jednalo o hod závaží o váze 56 liber (~25,4 kilogramu), které Björnsson dokázal vymrštit do vzduchu a přehodit laťku ve výšce 20,1 stopy (~6,1 metru). Tak vysoko se ještě nikomu závaží vyhodit nepodařilo a téměř 200kilový silák se tedy ihned začal radovat z dalšího nevídaného úspěchu.

Dosavadní rekord mimochodem činil rovných 20 stop (~6 metrů) a byl to právě Björnsson, kdo jej stanovil. Dokázal to v březnu tohoto roku a nyní se mu tedy povedlo překonat sebe samého.

Záznam z neuvěřitelného výkonu si můžete prohlédnou díky příspěvku na Björnssonově oficiálním instagramovém účtu

Odporúčané
Monštrum od Mercedesu stanovilo nový svetový rekord. Vyššie sa s autom nikto predtým nedostal Monštrum od Mercedesu stanovilo nový svetový rekord. Vyššie sa s autom nikto predtým nedostal 29. januára 2020, 12:15

Mezi další významné úspěchy Hafþóra Björnssona patří rekord v mrtvém tahu, při kterém se mu na soutěži Arnold Strongman Classic 2018 podařilo zvednout ohromných 472 kilogramů. Před pár lety si také na konto připsal rekord ve vrhu 15kilovým sudem, kterým přehodil skoro 7metrovou laťku. Kromě toho ale také dokázal udělat 5 kroků s 650 kilogramů vážící dřevěnou kládu na zádech, čímž pokořil 1000 let starý vikinský rekord.

Domov
Zdieľať
Diskusia