Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Článok vznikol v spolupráci s LG
28. augusta 2018, 21:32
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

LG G7 ThinQ prináša dokonalú inteligenciu s technológiami špičkového smartfónu

TECH
Uložiť Uložené

Vlajková loď od LG v mnohom prekonáva konkurenciu.

LG si dokázalo aj v rámci smartfónov vybudovať pevné zázemie na trhu a ďalší kalendárny rok značí ďalšiu generáciu ich vôbec najpokročilejšieho mobilného zariadenia. Ako hovorí samotná spoločnosť, G7 ThinQ predstavuje rad Super vlastností kombinujúcich aktuálny hardvér s integráciou umelej inteligencie. Poďme sa teda spoločne pozrieť na hlavné rysy tohto high-endu a zistime, či sa právom radí do pomyselnej siene slávy.

LG G7 ThinQ prináša dokonalú inteligenciu s technológiami špičkového smartfónu
Zdroj: LG

Super jasný displej

Používanie telefónu na priamom Slnku je v mnohých prípadoch výrazne zťažené najmä kvôli nízkemu maximálnemu jasu zobrazovacieho panelu. Displej G7 ThinQ tento problém rozhodne nemá, v prípade potreby totiž dokáže rozžiariť obsah až na 1000 nitov nepretržite po dobu troch minút. Pre porovnanie, krátkodobé maximum pre iPhone X sa zastavilo na 726 nitoch.

6,1-palcový displej s podporou HDR 10 disponuje QHD+ rozlíšením 3120 x 1440 pixelov, pomerom strán 19,5:9 a schopnosťou 100-percentného zobrazenia farebného gamutu DCI-P3. Inak povedané, užívateľ získa perfektne farebný obraz s dostatočne jemným rozlíšením a výrazným jasom rozprestierajúcim sa na širokouhlom panely.

LG G7 ThinQ prináša dokonalú inteligenciu s technológiami špičkového smartfónu
Zdroj: LG

 

Super odolná konštrukcia s IP68

Prednú i zadnú stranu zariadenia tvorí sklenený povrch prezývaný tiež Gorilla Glass 5, ktorý dokáže v rámci dlhodobého používania vzdorovať i tým najdrobnejším mikro-škrabancom. Kovový rám naopak poslúži ako lapač nepríjemných pádov na hranu, no nepredpokladáme, že by ste telefón používali výhradne bez ochranného puzdra. Prachotesnosť a vodotesnosť je vyjadrená najvyšším stupňom ochrany IP68, aký v smartfónoch môžeme nájsť.

LG G7 ThinQ prináša dokonalú inteligenciu s technológiami špičkového smartfónu
Zdroj: LG

Fotoaparát s umelou inteligenciou a super jasným módom

Na prednej strane nájdeme fotoaparát s rozlíšením 8 MP schopný zachytiť širokouhlé zábery. Hlavným lákadlom je dvojica zadných 16 MP objektívov. Jednotlivé snímače nepracujú spoločne a teda si môžete vybrať či budete zachytávať snímky optikou so super jasným módom pre perfektné zábery nielen v horších svetelných podmienkach alebo si zvolíte širokouhlý snímač so zorným poľom až 107 stupňov.

Umelá inteligencia zohráva pri fotení veľkú rolu, totiž jej pokročilé algoritmy ponúkajú užívateľovi až 19 jednotlivých režimov fotografovania pre čo možno najlepšiu optimalizáciu snímkov a taktiež ďalšie 3 efekty pri finálnej editácii záberov.

Predný i zadný fotoaparát podporuje Režim Portrait zamieravajúci sa na hodnoverné rozostrenie pozadia a vyniknutie blízkej osoby či iného objektu. 

LG G7 ThinQ prináša dokonalú inteligenciu s technológiami špičkového smartfónu
Zdroj: LG

Super reproduktor Boombox

Len málokedy sa pri predstavení novej vlajkovej lode rieši vnútorný reproduktor ako zaujímavá technická vychytávka. G7 ThinQ je v rámci zvuku ďaleko pred konkurenciou. Vstavaný reprák pomenovaný Boombox využíva vnútorný priestor konštrukcie ako rezonančnú komoru so schopnosťou prehrávania až dvojnásobne silnejších bassov. Telefón sa tak stáva náhradou menších externých reproduktorov a to i pri položení na drevený alebo kovový povrch. 

Super zvuk DTS:X

Okrem toho, že G7 ThinQ si ešte stále zachoval čoraz "historickejší" 3,5-milimetrový jack, ponúka v slúchadlách ako prvý smartfón virtuálny 3D zvuk so 7.1 kanálmi. Cítiť sa ako v modernej kinosále tak môžete kdekoľvek a pri akomkoľvek prehrávanom obsahu. Druhým zaujímavým špecifikom je prevodník Hi-Fi Quad DAC. Ten je primárne určený pre vysokoimpedančné slúchadlá a pokiaľ sa radíte k audiofilom, môžete sa spoľahnúť, že s LG nešliapnete vedľa. 

LG G7 ThinQ prináša dokonalú inteligenciu s technológiami špičkového smartfónu
Zdroj: LG

S umelou inteligenciou ľahšie a chytrejšie

Všadeprítomná umelá inteligencia alebo tiež AI má za úlohu pomáhať užívateľovi po každej stránke a je úzko spätá i s funkciou Google Lens. Tá spolupracuje s aplikáciami Google Assistant či Google Photos a dokáže odhaliť, pomenovať a nájsť podrobné informácie o objektoch skrývajúcich sa na vašich fotografiách. Chcete vedieť aká reštaurácia, pamätihodnosť alebo nebodaj rastlina sa nachádza pred vašimi očami? V tom prípade sa použitie Google Lens javí ako najpokrokovejšia voľba.

Funkcie umelej inteligencie telefónu aktivujete aj prostredníctvom tlačidla na bočnej hrane zariadenia hneď pod ovládačom hlasitosti. Jedným kliknutím sa spustí Google Assistant, dvojitým poklepaním zase Google Lens.

Čo sa týka hlasového ovládania, LG implementovalo do telefónu aj ďalšiu funkciu AI a to Super Far Field Voice Recognition, ktorá v preklade spolupracuje s vysoko citlivým mikrofónom smartfónu a dokáže rozpoznať hlasové príkazy aplikácie Google Assistant až zo vzdialenosti piatich metrov. Potlačenie okolitého šumu je na tak vysokej úrovni, že telefónu môžete diktovať príkazy hoci aj so zapnutým televízorom. 

LG G7 ThinQ prináša dokonalú inteligenciu s technológiami špičkového smartfónu
Zdroj: LG
  • Super jasný 6,1" QHD+ FullVision displej s rozlíšením 3120 x 1440 pixelov a podporou HDR 10
  • Duálny zadný fotoaparát - 16 MP širokouhlý 107°/F 1.9 a štandardný 16 MP s AI CAM/F 1.6
  • Inovatívna AI CAM –fotoaparát s umelou inteligenciou a 19 režimami pre dokonalé zábery
  • Predný 8 Mpx selfie fotoaparát so širokouhlou šošovkou a funkciou Bokeh selfie na dokonalé portréty
  • Boombox reproduktor s podporou DTS:X 3D priestorovým zvukom a Quad DAC Hifi
  • Prémiovy kovový dizajn odolný voči vode a prachu IP68
  • Vysokokapacitná 3000 mAh batéria s rýchlym bezdrôtovým nabíjaním
  • Google assistant tlačidlo a fotoaparát s funkciou Google Lens
LG G7 ThinQ prináša dokonalú inteligenciu s technológiami špičkového smartfónu
Zdroj: LG

Zariadenie LG G7 ThinQ s nádherným modrým farebným prevedením Morrocan Blue v mnohých ohľadoch prekonáva súperov a zaslúži si poriadnu dávku pozornosti u každého nadšenca špičkových mobilných technológií.

LG G7 ThinQ zakúpite u všetkých mobilných operátorov na Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia