Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2018, 12:18
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Takmer úplne nahá profesorka na prednáške vysvetľovala dôležitosť feminizmu v ekonómii. Video sa za krátky čas stalo virálom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Cambridgeská lektorka považuje svoju formu protestu za umenie.

Kontroverzná pedagogička prestížnej Cambridgeskej univerzity sa počas prednášky s názvom Feminizmus spoznáva ekonómiu poriadne odviazala. Takmer kompletne nahá, s bankovkami zakrývajúcimi jej intímne partie, chcela upozorniť na dôležitosť feminizmu v ekonomickej sfére a svoju pomerne bizarnú podporu ženského hnutia považuje za umenie. Ako čerešničku na torte k tomu natočila aj video, ktoré sa na sociálnych sieťach za pár dní stalo hotovým virálom.

Victoria Bateman, o ktorej je reč, má magisterský a doktorský titul z Oxfordskej univerzity. Jej hlavná špecializácia je makroekonómia, britská ekonomická história a feminizmus. Profesorka je veľmi dobre známa aj vďaka svojim nahým demonštráciám z minulosti. Napríklad v roku 2016 vyjadrila svoj nesúhlas k vystúpeniu Británie z EÚ polonahá s nápisom na prsiach a bruchu: "Brexit zanechá Britániu nahú" a v roku 2014 si zas nechala namaľovať vlastný akt, pri ktorom následne sama pózovala.

Vo virálnom videu tvrdí, že ekonómovia by mali brať feminizmus oveľa vážnejšie a práve preto sa "obliekla" do bankoviek v hodnote 70 libier. Tie majú predstavovať znaky modernej doby symbolizujúce ekonómiu, zatiaľ čo jej polonahé telo zas znázorňujú feministické heslo "Moje telo, moja voľba". Video si za približne týždeň stihlo pozrieť už viac ako milión divákov. Nie všetci však s profesorkou súhlasia a mnohí považujú jej exhibicionizmus za nevhodný.

Domov
Zdieľať
Diskusia