Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2018, 16:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Najnovšou atrakciou v Číne je vodopád na mrakodrape vysokom cez 100 metrov. Zapínajú ho priamo v srdci finančnej štvrte

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Číňania nemajú pri výstavbe zábrany pred žiadnym nápadom.

Výstavba v Číne nepozná hranice. Číňania už mnohokrát svetu ukázali, ako treba efektívne stavať aj rekonštruovať, a najnovšia atrakcia z mesta Guijang to iba potvrdzuje. Aj keď si o meste zrejme nikdy nepočul, žijú v ňom viac ako 3 milióny ľudí a v srdci finančnej štvrte plnej vysokých mrakodrapov majú šancu pokochať sa najvyšším umelým vodopádom na svete.

Jedna z budov vybudovala nezvyčajnú atrakciu vo výške približne 108 metrov nad zemou a vodopád nenecháva pustený po celý čas. Väčšinou je vypnutý a zapína sa len pri špeciálnych príležitostiach, pričom po 10 či 20 minútach ho opäť uspia.

Po zverejnení zaujímavého videa z mesta na internete ľudia kritizovali používanie toľkej vody na zdanlivo nezmyselný nápad, ale zástupcovia budovy Liebian Building už zareagovali so slovami, že používajú recyklovanú vodu zachytenú vo veľkých podzemných rezervoároch.

Vodopád priamo pri fasáde budovy neustále vytvára nekonečnú dúhu, takže pracovníci vo vedľajších mrakodrapoch aj bežní turisti na zemi majú šancu vidieť atrakciu, o akej sme nikdy nesnívali.

Zástupcovia budovy veria, že mrakodrapový vodopád bude získavať čoraz väčšiu popularitu, pretože už v súčasnosti sa naň prichádzajú pozerať ľudia zo vzdialenejších častí Číny. Bohémska atrakcia síce nemá žiadne zmysluplné využitie, ale Číňania aspoň znovu dokázali, že sa nezastavia pred žiadnou architektonickou výzvou.

Domov
Zdieľať
Diskusia