Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2018, 22:13
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Režiséra oboch dielov Guardians of the Galaxy Disney vyhodilo kvôli starým vtipom o znásilnení. Čo bude s tretím dielom?

FILMY A SERIÁLY GUARDIANS OF THE GALAXY 3
Uložiť Uložené

James si už u Disneyho neškrtne.

James Gunn tretí diel Guardians of the Galaxy nenatočí. Režiséra dobehla jeho minulosť, kedy si na Twitteri neodpustil vtipkovanie o znásilnení či pedofílii.

Niekoľko ľudí teraz tieto tweety vytiahlo z hĺbky internetu a dožadovalo sa vysvetlenia. Štúdio Disney konalo promptne a Gunna od chystaného projektu odstrihlo. Vo svojom stanovisku sa predstavitelia Disney vyjadrili nasledovne:

„Urážlivý prístup a vyjadrenia objavené na Jamesovom twitterovom účte sú neobhájiteľné a nekonzistentné s hodnotami nášho štúdia, takže sme s ním prerušili všetky naše obchodné kontakty.“

Režiséra oboch dielov Guardians of the Galaxy Disney vyhodilo kvôli starým vtipom o znásilnení. Čo bude s tretím dielom?
Zdroj: Marvel/Walt Disney

Čo na to samotný James Gunn? Ten si zmazal svoj twitterový účet, avšak ešte predtým stihol napísať toto: „Ľudia, ktorí sledovali moju kariéru od začiatku, vedia, že som sa považoval za provokatéra.

Robil som filmy a hovoril vtipy, ktoré boli tabu a ľudí naokolo poburovali. Ale ako som povedal už mnohokrát, ako človek som sa už posunul a moja práca tiež.“

Myslíme si, že je to pre Guardians of the Galaxy 3 ohromná škoda, keďže ani nedostal priestor na vysvetlenie situácie a ospravedlnenie sa. Na druhej strane treba povedať, že vtipy o znásilnení, pedofílii či vraždách detí určite Disneymu ako rodinnému štúdiu nerobia dobré meno. Preto sa ich postup asi dá pochopiť.

Odporúčané
KVÍZ: Strážcovia galaxie – čo znamená I am Groot a s koľkými ženami mal Star-Lord sex? KVÍZ: Strážcovia galaxie – čo znamená I am Groot a s koľkými ženami mal Star-Lord sex? 6. mája 2023, 11:30

Guardians of the Galaxy 3 sa malo začať nakrúcať už túto jeseň. Premiéry sme sa mali dočkať v roku 2020. Či to však ešte stále platí, je momentálne otázne. Čo si o celej kauze myslíte?

Domov
Zdieľať
Diskusia