Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2018, 10:54
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Beats for Love 2018 prináša lineup nabitý menami ako Alan Walker, Galantis či Sigma!

HUDBA
Uložiť Uložené

Pestrý lineup na Beats for Love ponúkne tento rok silnú zostavu v každom žánri.

Júl už klope na dvere a s ním prichádzajú aj veľké festivaly. Prázdny neostane ani industriálny areál Dolné Vítkovice. Ak lokalitu nepoznáš, určite skontroluj náš článok so zaujímavosťami o tomto zaujímavom mieste. Kedysi totiž išlo o baňu na čierne uhlie či miesto, kde sa spracovávalo surové železo. Neskôr sa areál stal domovom pre rôzne kultúrne, či hudobné podujatia - ako napríklad Beats for Love. Vybrali sme najväčších ťahúňov festivalu Beats for Love, ktorý sa koná práve v Dolných Vítkoviciach. Nebudeme zbytočne otáľať, ale pozornosť budeme venovať najväčším menám.

Galantis

Švédsko sa okrem jazier a zelených lesov môže popýšiť veľmi kvalitnou elektronickou hudbou. A práve zo Švédska pochádza aj duo Galantis aka Christian Karlsson a Linus Eklöw. Christian napísal napríklad skladbu Toxic pre Britney Spears, ktorá vyhrala Grammy za najlepšiu tanečnú skladbu, Linus zasa chytľavý banger I Love It pre Iconu Pop. Stretli sa vďaka náhodnej spolupráci v jednom štúdiu a už sa to s nimi viezlo - na ich electro house sa vytancuješ až-až.

 

Alan Walker

Mladý a talentovaný producent nórskeho pôvodu sa preslávil vďaka skladbe Faded, ktorá má k dnešnému dňu 1,7 miliárd pozretí. Zvyšok je už história. Len 20-ročný Alan Walker sa dostal minulý rok na 17. pozíciu v rebríčku TOP 100 najlepších DJov sveta podľa magazínu DJ Mag a dosiahol úspech, o ktorom jeho rovesníci ani nesnívajú. Skladbu má aj so švédskou speváčkou Zarou Larsson a stihol byť predskokanom napríklad Rihanne, Justinovi Bieberovi či Martinovi Garrixovi.

 

Sigma

Po dvoch rokoch sa do Ostravy vracia Sigma! Hoci britské drum & bassové duo funguje už od roku 2006, v roku 2014 sa ich komerčne úspešným singlom stal hit Nobody to Love, ktorý bol hitom číslo jeden hneď v niekoľkých krajinách. Na konte majú debutovú štúdiovku Life z roku 2015 a svoje skladby vydali aj pod hlavičkou legendárneho labelu Hospital či 3Beat.

 

Roger Sanchez

Legenda tribal houseu, 51-ročný Roger Sanchez, vystúpi na ôsmom ročníku Beats for Love. Víťaz ceny Grammy za remix skladby Hella Good od No Doubt a víťaz ceny DJ Awards za najlepšieho houseového DJa v rokoch 1999, 2002, 2004 a 2007 rozprúdi masu ľudí svojimi hitmi, ako Another Chance či Hold On. Remixoval napríklad skladby od Diany Ross, Daft Punku, Madonna či Kylie Minogue.

 

Andy C

A je tu ďalšia legenda. 45-ročný Andy C, pionier drum & bassu z Veľkej Británie, je špecialista na rýchle mixy. Dokáže ovládať tri hrajúce gramofóny a jeho maličkosťou je "double drop", teda synchronizácia dropov dvoch skladieb v jeden moment. Založil napríklad vydavateľstvo RAM Records, pod ktorým fungujú také mená, ako Chase & Status, Wilkinson či Sub Focus či Camo & Krooked.

 

Sub Focus

Sub Focus je takisto jedným z drum & bassových DJov, ktorý sa ocitne po boku hviezdnych mien v Dolných Vítkoviciach. Sub Focus bol ako mladší fanúšikom Nirvany a k tvoreniu hudby ho inšpirovali len tí najlepší - ako napríklad The Prodigy či The Chemical Brothers, ktorí radi miešali gitary s elektronickou hudbou. V 13-tich rokoch sa mu zapáčilo produkovanie hudby a pri tomto koníčku ostal doteraz. Poznať ho môžeš najmä vďaka bangrom Rock It či Tidal Wave.

Okrem headlinerov vystúpia na Beats for Love aj veľké mená ako: Foreign Beggars, La Coka Nostra, Teddy Killerz, EKG, Boss, Sinister Souls, CamelPhat, Demolition Man, Mike Väth či ďalší. Pre kompletný lineup či viac informácií sleduj Beats for Love na Facebooku alebo www.b4l.cz.

Domov
Zdieľať
Diskusia