Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2018, 19:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nemocničné jedlo na Slovensku často nemá hlavu ani pätu. Bratislavčanka na Instagrame kritizuje pokrmy aj kombinácie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Slovenské zdravotníctvo nie je perlou našej krajiny.

Zrejme nikto z nás si nerobí ilúzie o stave nášho zdravotníctva. Do nemocníc si pacienti museli priniesť aj vlastný toaletný papier, inak by ani nemohli ísť na toaletu, a oveľa lepšie na tom nie je ani jedlo. Pacienti ho síce dostávajú, avšak často nejde o adekvátnu stravu k tomu, ako by mal denný príjem živín vyzerať. Väčšina z nás pritom v nemocnici nebola dlhší čas hospitalizovaná, a preto ani nevieme posúdiť, či pacientom servírujú vhodnú stravu.

Ako vo svojom článku uviedol portál Noizz.sk, jedna Bratislavčanka zažila v nemocnici Antolskej každodenné monotónne jedlo. Založila preto profil na Instagrame s názvom Nemocničné jedlo, kde dnes pridáva nielen svoje vlastné fotky, ale aj zábery ľudí, ktorí jej ich posielajú do správy. Snaží sa poukázať na to, že pacient síce dostane paštétu, maslo či chleba a rožky, lenže podobné potraviny veľmi človeku nepomáhajú s hojením a uzdravovaním.

Medzi jedlom jej chýbajú najmä rozmanité vitamíny a čerstvá zelenina, ktorá ani nie je náročná na servírovanie, a kritizuje aj nepochopiteľné kombinácie. Plátok syra, jedno malé maslo, dva rožky a jeden krajec chleba predsa nie je vhodné jedlo, rovnako ako vyprážaný karfiol spoločne s tatárskou omáčkou. Chystané investície do zdravotníctva by preto mohli byť nasmerované aj do stravovania, pretože niektoré pokrmy by v našich nemocniciach jednoducho nemali čo robiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia