Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
s Poštovou bankou.
11. júna 2018, 14:23
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

V uliciach sme zisťovali, ako sú na tom Slováci s vedomosťami o ekonómii. Rozumejú pojmom ako HDP, inflácia či druhý dôchodkový pilier?

REFRESHER EKONOMIKA INFLÁCIA
Uložiť Uložené

Niektorí si dokonca museli zavolať, vo výsledku však na tom nie sme až tak zle.

Do bratislavských ulíc sa vás najčastejšie chodíme pýtať jednoduché otázky, ktoré sa väčšinou priamo netýkajú vedomostí, skôr sa snažíme vás, nás a našich čitateľov pobaviť či skrátiť im čas zaujímavou témou. Zároveň sme však názoru, že je určite dôležité mať všeobecný rozhľad, a to bez pochýb súvisí s elementárnym ekonomickým vzdelaním.

Spoločne s moderátorkou Deniskou sme sa teda vybavili mikrofónom, kamerou a zopár jednoduchými úlohami pre našich náhodných respondentov. Pýtali sme sa napríklad na to, čo je HDP, inflácia, druhý dôchodkový pilier a koľko je aktuálny starobný dôchodok alebo minimálna mzda. Schválne, skúste sa otestovať sami. A mimochodom, viac o dôchodkoch sa dozvieš v tomto článku.

Po správne odpovede sme sa vybrali do Poštovej banky, kde nám hovorkyňa Lýdia Žáčková v krátkosti vysvetlila každý z termínov. Ako sú na tom s vedomosťami o ekonómii Slováci, sa už dozvieš v samotnom videu a do komentárov nám daj vedieť, či si na tom lepšie alebo horšie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia