Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
s Pilsner Urquell
17. mája 2018, 14:33
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Vedia Slováci, ako má vyzerať správne načapované pivo? (Video)

REFRESHER PIVO
Uložiť Uložené

Na bratislavskom Majálese sme zisťovali, ako sú na tom Slováci s vedomosťami o pive.

Slováci sú známi ako milovníci piva a spoločne s našimi českými bratmi sa môžeme pýšiť tým, že od nás pochádzajú tie najkvalitnejšie značky piva na svete. Nás táto téma zaujala natoľko, že sme sa rozhodli vybehnúť na bratislavský Majáles, keďže sme boli presvedčení, že práve tam tečie zlatistý mok potokom. A samozrejme sme sa nemýlili. 

Prialo nám aj počasie a návštevníkov sme sa pýtali, kde si pivo najradšej vychutnávajú a či vedia rozoznať, kedy je správne načapované. Odpovede boli jednoznačné. Pivo musí mať dobrú penu, musí byť správne vychladené a samozrejmosťou je aj istá sýtosť. Niektorí dokonca vedeli odpoveď aj na bonusovú otázku - kto vymysleli pivo typu pils. 

Inovátorom v tomto obore bola samozrejme značka Pilsner Urquell, ktorá sa dlohobo pýši najväčšou kvalitou v Československu. Svätá trojica štýlov čapovania plzenského ležiaka hladinka, mlíko a šnyt neušla ani nášmu záujmu a Deniska s Barborkou si dokonca vyskúšali, čo všetko obnáša správne čapovanie piva. Na záver si dievčatá vyskúšali aj súťaž a ako to celé dopadlo sa dozvieš vo videu nižšie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia