Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci so Street Foodie Restaurant and Bar
28. februára 2018, 14:50
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Všetky pochúťky na jednom mieste? Koncept Street foodie v Banskej Bystrici prináša to naj od burgrov po obľúbenú pho bo polievku

GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Jedlo je vraj tá najlepšia sociálna sieť. Viac nám o tom porozprával jeden z majiteľov konceptu Street foodie.

Oblasť gastra je pre nás jednou z tých najobľúbenejších a veríme, že tvoja tiež. Dnes sa prenesieme na stredné Slovensko, konkrétne do Banskej Bystrice, kde nás upútalo bistro s jedinečnou ponukou.

Street foodie je koncept, ktorý tvoria skvelé jedlá "z ulice" podávané reštauračným servisom, kvalitné pitie a príjemná hudba. Aký je príbeh tejto zaujímavej prevádzky, kde si vyberieš od amerického hot-dogu cez thajské pad-thai po vietnamskú polievku, si už prečítaj nižšie. 

 

Všetko to začalo, ako inak, vášňou k jedlu

Street foodie sme otvorili koncom roka 2017, pár dní pred Vianocami. Avšak samotný koncept reštaurácie sme plánovali skoro rok. Reštauráciu sme založili traja kamaráti. Ja osobne som už niekoľko rokov závislí na gastroturizme. Nevedel som sa zbaviť pocitu, že ma čím ďalej viac baví variť, aj keď som sa v pracovnom živote pohyboval mimo gastra, moja vášeň zvíťazila a nahovoril som dvoch kamarátov, aby to so mnou skúsili.

Všetky pochúťky na jednom mieste? Koncept Street foodie v Banskej Bystrici prináša to naj od burgrov po obľúbenú pho bo polievku
Zdroj: Streetfoodie

Koncept Street foodie je jedinečný v tom, že sa snaží prinášať tradičné jedlá rôznych etník

Máme zastúpenie americkej kuchyne v podobe rôznych variácií burgrov, ktoré každé dva mesiace dopĺňame novým špeciálnym burgrom, ďalej hot-dogy a šťavnaté sendviče. Konkrétne hot-dog a sendvič by ste v Banskej Bystrici hľadali len veľmi ťažko. Chceli sme vybudovať koncept, ktorý nebude podávať len jednu verziu kuchyne, ale rovno niekoľko. 

Odporúčané
Jedli sme v novej reštaurácii influencera King Dubaja: Prekvapil nás sirloin steak, obrazy Ježiša aj víno Brada Pitta Jedli sme v novej reštaurácii influencera King Dubaja: Prekvapil nás sirloin steak, obrazy Ježiša aj víno Brada Pitta 22. marca 2024, 9:30

Boli sme v zahraničí a dôkladne si preštudovali jedlá, ktoré sme chceli pripravovať a ktoré sa chystáme ešte len pridať do menu lístka. Z tradičných thajských sú to pad-thai rezance, curry, krevety v kokosovom mlieku alebo vietnamská pho bo polievka.

Zamerali sme sa na všetko, čo nám v meste Banská Bystrica chýbalo a čo ľudia v iných mestách vyhľadávajú

Chceli sme byť vegetarian friendly, preto u nás nájdete aj vegetariánsku verziu každého jedla. Napríklad hot-dog so sójovým párkom, pad-thai s tofu, burger s halloumi syrom a podobne. Ponúkame aj vegánske limonády a ľadové čaje. Otváracie hodiny sme prispôsobili tomu, že keď k nám prídu hostia na večeru, tak nemusia pozerať na hodiny, či už je 22.00 a my zatvárame. V piatok i sobotu máme kuchyňu otvorenú do 23.00 a zatvárame o 01.00 hod.

Všetky pochúťky na jednom mieste? Koncept Street foodie v Banskej Bystrici prináša to naj od burgrov po obľúbenú pho bo polievku
Zdroj: Streetfoodie

V menu sme sa sústredili na jednoduchosť, aby sme potraviny mohli udržiavať vždy čerstvé

Sústredíme sa na zodpovedných a kvalitných dodávateľov, ktorí k nám dokážu chodiť i každý deň, aby sme zachovali čo najväčšiu čerstvosť. Lístok chceme sezónne obmieňať a prinášať rôzne chute mnohých krajín. 

Dbáme na to, aby príprava jedla netrvala príliš dlho a hostia dostali obed alebo večeru v čo najkratšom čase

...a s príjemným úsmevom od našej obsluhy! Pri otváraní sme skúšali merať čas a zatiaľ máme rekord 5 min. 20 sek. na prípravu burgra so steakovými hranolkami, coleslaw šalátom a omáčkou. 

Odporúčané
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine 14. marca 2024, 17:00

Snažíme sa, aby sme mali jednu špacialitu z každej kuchyne, napríklad z americkej je to sweet chilli burger, kde z každého predaného burgru 10 % z ceny putuje pre ľudí bez domova. Z vietnamskej kuchyne je to pho bo polievka s hovädzím mäsom, jarnou cibuľkou a koriandrom. Z thajskej kuchyne zase kokosová curry polievka s jasmínovou ryžou a v tomto trende chceme ďalej pokračovať.

Všetky pochúťky na jednom mieste? Koncept Street foodie v Banskej Bystrici prináša to naj od burgrov po obľúbenú pho bo polievku
Zdroj: Streetfoodie

Konkurenciu vnímame pozitívne

V každom smere nás núti zlepšovať sa a v konečnom dôsledku vyhráva vždy zákazník, pretože úroveň gastra rastie. V reštaurácii sa zameriavame na to, aby sme v kuchyni a na servise vytvorili tím, ktorý vie efektívne spolupracovať. Je dôležité, aby sa naši zamestnanci v práci cítili dobre.

Pre nás je najdôležitejšie to, aby boli ľudia spokojní, potom je to už o tréningu, manažmente, kvalite a zodpovednosti. V Banskej Bystrici žiadnu nevraživosť medzi prevádzkami nevnímame. Stále platí, že ľudia sú tu ochotní si navzájom pomôcť.

Jedlo je tá najlepšia sociálna sieť

Podľa mňa stačí, že robíte to, čo vás baví a ľudia to v tom jedle cítia. Gastro je jeden z najkomplexnejších biznisov, keďže nepredávate len konečný produkt, ale poskytujete aj služby. Chceme, aby u nás zákazníci vedeli, že sú vítaní, že ich radi obsluhujeme a pripravujeme pre nich chutné a čerstvé jedlá. Teší nás, keď sa k nám vracajú. Ak chcete len rýchlo zbohatnúť a nemáte vzťah k tomu, čo robíte, ľudia to ľahko vycítia.

Pre viac info klikaj na ich Instagram alebo Facebook.

Domov
Zdieľať
Diskusia