Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2018, 17:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Užil LSD a 48 hodín vkuse pozeral Simpsonovcov, aby v nich objavil ukrytú pravdu. Zistil, že seriál naozaj reflektuje celú našu spoločnosť

ZAUJÍMAVOSTI SIMPSONOVCI
Uložiť Uložené

Muž dal svojmu telu zabrať, ale prišiel so zaujímavými zisteniami.

Niet pochýb o tom, že Simpsonovci sú jedným z najlegendárnejších seriálov na svete a mnohí z nás pri nich vyrastali, avšak v posledných rokoch sa už posúvajú do úzadia. Kvalita samozrejme postupom rokov musela trochu upadnúť, ale ani to nezastavilo jedného neznámeho užívateľa portálu Reddit, aby s pomocou Simpsonovcov vyskúšal možno najbizarnejší seriálový experiment.

Uvoľnil sa, užíval LSD a potom nasledujúcich 48 hodín strávil v prítomnosti animovaného seriálu, pretože tušil, že sa v ňom skrýva hlbšia pravda ako len tá, že šou zobrazuje žltú rodinku v priemernom americkom mestečku. Po divokej jazde aj skutočne skrytú pravdu objavil a spísal ju do rozsiahleho príspevku, takže si ho určite prečítaj a možno zistíš, že Simpsonovci predstavujú aj teba.

Simpsonovci sú najlepším zábavným seriálom, aký bol kedy vyrobený. Simpsonovci sú príbehom všetký z nás. Keď raz našu planétu navštívia Marťania a požiadajú nás, aby sme im ukázali našu históriu, odovzdám im všetky série Simpsonovcov na DVD, alebo na čomkoľvek, čo používajú na pozeranie seriálov.

My všetci sme Bart – Cítime sa nedocenení, pretože sa ľudia rozhodujú sústrediť na naše nedostatky namiesto talentov. Boli sme ovplyvnení zlými ľuďmi a aj my sme mali na ľudí zlý vplyv. Všetci vyhľadávame zážitky plné vzrušenia, ktoré ubližujú nám aj ľuďom okolo nás.

My všetci sme Líza – Cítime sa nedocenení, keď chceme zastávať hlas rozumu a inteligencie a ľudia, ktorých milujeme, nás ignorujú. Všetci sa cítime tak, že sa nikam neposúvame napriek naším talentom a šikovnosti. Cítime sa uväznení medzi ľuďmi, ktorí nás zrejme nikdy nepochopia.

My všetci sme Marge – Cítime sa nedocenení, keď chceme vyjadriť svoje znepokojenie a ľudia nás radšej označia za otravných. Všetci sa cítime tak, že nás naše milované osoby budú dusiť až do bodu, v ktorom si nikdy nebudeme môcť vyvinúť vlastnú osobnosť.

My všetci sme Homer – Cítime sa nedocenení, keď si to nezaslúžime. Všetci sme prelietaví a temperamentní a dobrovoľne neznalí. Všetci sa snažíme umŕtviť bolesť zo života, ktorý nás nikdy neuspokojí, a tak ubližujeme aj svojmu mozgu.

My všetci sme Maggie – Cítime sa nedocenení, pretože máme pocit, že sme nevypočutí a ľahko zabudnuteľní. Všetci máme nadanie, ktoré v nás nikto nevidí. A ak berieš toľko drog ako ja, potom pravdepodobne často padáš.

Nikto z nich nikdy kompletne nezapadne tak, ako by chcel, a nezáleží na tom, ako silno sa snažia. Nikdy sa nezmenia.

My všetci máme zlých rodičov, my všetci budeme zlí rodičia a my všetci nachádzame našu vlastnú rozprávku v závislosti na tom druhom. Springfield je ľudský mozog. Každý obyvateľ je dokonalým predstaviteľom ďalšieho kúsku z nás. Shelbyville je ďalší ľudský mozog. Bezdôvodne sa neznášame, aj keď sme v skutočnosti úplne rovnakí.

Simpsonovci stáli za vývojom americkej spoločnosti. Prinútili nás rozprávať o korupcii na oboch stranách americkej politiky, právach homosexuálov, dobrej aj zlej výchove, dobrej starostlivosti o zvieratá, etike vegetariánstva a spôsoboch v našej zábave, a koniec koncov o všetkom ostatnom.

Na Simpsonovcoch pracovali najlepší animátori a najlepší zabávači, takže ich predloha slúži ako perfektný príklad toho, ako vytvoriť a animovať zábavnú šou tak dobre, že ich každý okopíroval. Ale krása Simpsonovcov je v tom, že oni okopírovali všetko, čo urobili. Krása Simpsonovcov je v tom, že každý z nás je rovnaký a všetko už bolo vytvorené, takže rovno môžeme všetci vyjadrovať svoje pocity a tvoriť slobodne.

Sme Springfield. Sme Simpsonovci. Matt Groening je Boh. Dan Castallaneta, Yeardley Smith, Nancy Cartwright, Julie Kavner, Hank Azarea a Harry Shearer sú jedni z najlepších satirikov, improvizátorov a dabérov, akí kedy žili.

Prestaňte brať LSD a všetci si radšej pozrite Simpsonovcov. Teraz nastal čas Simpsonovcov. Boh žehnaj Simpsonovcom.

Domov
Zdieľať
Diskusia