Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2018, 15:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Milované Disney postavičky žijúce v dnešnej spoločnosti ti možno pokazia detstvo. Aj princovia a princezné by čelili sociálnym problémom

ZAUJÍMAVOSTI DISNEY+
Uložiť Uložené

Rozprávkové postavičky by vyzerali inak, keby neboli imúnne voči vývoju spoločnosti.

Takmer každý z nás v detstve vyrastal pri pozeraní rozprávok a jadro z nich tvorili diela od spoločnosti Disney. Princovia, princezné aj zloduchovia nám spríjemňovali rána aj večery, a tak sme si mnohé postavy zamilovali, pretože nám svojím vzhľadom či správaním prirástli k srdcu.

Nijak inak na tom nebol ani umelec José Rodolfo Loaiza Ontiveros, ale keď vyrástol, rozhodol sa využiť svoj talent na prepojenie tradičných rozprávkových postavičiek s modernou spoločnosťou. V rozprávkach z nášho detstva by si iba ťažko hľadal prvky ako smartfóny, drogy či noci plné alkoholu, ale Rodolfo presne tieto prvky pridáva do životov postavičiek.

Nebojí sa zachádzať ani do tém ako homosexualita či poruchy stravovania, ktorými dnes trpia najmä mladé dievčatá. Šikovný Mexičan sa nesnaží len šokovať, ale aj upozorniť na témy, ktoré v našej spoločnosti existujú a existovali aj v časoch, keď tieto rozprávky vznikali, ale nesmelo sa o nich priveľmi rozprávať.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Domov
Zdieľať
Diskusia