Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2017 o 21:39
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

George Clooney natočí minisériu o politickom škandále Watergate, ktorý viedol k rezignácii prezidenta Nixona

FILMY A SERIÁLY GEORGE CLOONEY
Uložiť Uložené

George Clooney má v rukáve ďalší známy skutočný príbeh.

Už sme vám priniesli správu, že George Clooney sa chystá nakrúcať seriálovú verziu slávneho románu Josepha Hellera Hlava 22, ale do budúcna plánuje ďalší ambiciózny kúsok. Spoločne so scenáristom Mattom Charmanom (Bridge of Spies) by totiž mali vytvoriť 8-dielnu minisériu o škandále Watergate z roku 1972. Clooney bude na projekte participovať ako výkonný producent a celý seriál nám doručí Netflix.

George Clooney natočí minisériu o politickom škandále Watergate, ktorý viedol k rezignácii prezidenta Nixona
Zdroj: Warner Independent

Škandál Watergate vypukol po tom, čo pracovníci aparátu republikánskeho prezidenta Richarda Nixona násilím vnikli do sídla Demokratickej strany, aby tam umiestnili odpočúvacie zariadenie. Maskovali sa ako lupiči, ale ich počínanie bolo odhalené. Nixonova administratíva následne bránila riadnemu vyšetrovaniu celej veci. Samotný Nixon o tejto akcii vedel, avšak klamal pred Kongresom, čo nakoniec viedlo k jeho vynútenej rezignácii.

Domov
Zdieľať
Diskusia