Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. decembra 2017, 12:22
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Život baletky nie je ani zďaleka vždy taký krásny, ako to vyzerá navonok. Drinu a brutálny režim vedia tanečníčky dohnať až do extrému

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Darian svetu ukazuje aj odvrátenú tvár profesionálneho baletu.

Existuje množstvo aktivít, ktoré navonok vyzerajú úžasne, ale ak sa pozrieš pod povrch, zbadáš skutočnú realitu. Nijak inak to nie je ani v balete, čo je jeden z najkrajších druhov tanca na svete, avšak jeho zákulisie ukrýva toľko nepríjemností, že slabšie povahy by z tejto umeleckej sféry veľmi rýchlo museli odísť. Práve preto sa ruská tanečníčka Darian Volkova rozhodla dokumentovať svoje baletné skúsenosti a zážitky na Instagrame, k čomu ju okrem iného motivoval aj pohľad na to, ako ľudia oceňujú dokonalé pohyby po špičkách, ale možno ani nikdy nevideli to, ako tie špičky vyzerajú po vystúpení.

Darian pôsobí v ruskom Petrohrade a všetko z baletu dokumentuje v rámci svojho projektu nazvaného Soul in Feet, čo je názov, ktorý perfektne reflektuje obetu a nadšenie vkladané do baletu zo strany samotných baletiek. Okrem ruského Petrohradu sa mladá baletka pohybuje po mnohých ďalších krajinách, kde chodí zvyčajne vystupovať, ale občas si niekam zájde len na romantický výlet, a vždy si naspäť domov donesie nový pohľad na to, ako výrazne balet ovplyvňuje umenie v akomkoľvek kúte našej planéty.

Domov
Zdieľať
Diskusia