Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2017, 9:21
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Z rapera a 86-ročnej babičky sa stali priatelia vďaka online hre. Harley teraz za dôchodkyňou cestuje až na Floridu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Obľúbená mobilná hra vybudovala silné priateľstvo.

Internet spája, o tom niet pochýb. Či už ide o Messenger s Facebookom, internetové fóra a zoznamky alebo iné sociálne siete a komentárové sekcie, často môžeš naraziť na úplne cudzích ľudí a pokiaľ sa s tebou práve nechcú pohádať o úplnej hlúposti, ľahko s nimi nadobudneš dobré vzťahy. Podobný príbeh zažil aj 22-ročný americký raper menom Harley Spencer, umeleckým menom High Class Filth, ktorý si vo voľnom čase zamiloval mobilnú hru Words with Friends. Zjednodušená obdoba Scrabble pozostáva z dvoch hráčov bojujúcich o čo najväčší počet bodov, ktorý sa získava za tvorenie slov z dostupných písmen. Znaky sa pokladajú na hraciu dosku a každé písmeno ponúka iný počet bodov, pričom existujú aj unikátne kombinácie, záležiac na polohe slova na doske.


Jednoducho ide o hru, ktorá poriadne precvičí tvoje mozgové bunky a zamilovala si ju aj 86-ročná babička menom Roz, ktorá žije na americkej Floride. Tá momentálne prežíva v domove dôchodcov a svoj čas si rada spríjemní aj touto online zábavkou. Raz ju systém spojil práve s Harleym, spoločný zápas vyústil do chatu a dvojica nadviazala naozaj dobré vzťahy. To sa však udialo už minulé leto a odvtedy spolu Harley a Roz nahrali cez tristo hier. Spoločné priateľstvo však vyústilo až do túžby stretnúť sa osobne, a tak sa Harley vydal priamo do jej domova dôchodcov, čo podporili aj samotní vývojári aplikácie.


Domov
Zdieľať
Diskusia