Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2017, 20:37
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Rus si chcel urobiť selfie s granátom, ale pred tým ho odistil. Budúci víťaz Darwinovej ceny chcel svoju fotku poslať kamarátom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Odfotiť sa s granátom nie je už od začiatku dobrý nápad.

Je pochopiteľné, že ľudia sa v dobe sociálnych médií pokúšajú svoje okolie zaujať naozaj bláznivými spôsobmi, ale keby sa hneď dnes hlasovali o novom víťazovi Darwinovej ceny, určite by ju vyhral 26-ročný Rus Alexander Chechik. Chlapík žijúci v meste Labinsk neďaleko Čierneho mora získal granát a s najväčšou pravdepodobnosťou nechcel spáchať samovraždu, pretože ešte pred jeho odistením posielal kamarátom viacero fotografií, zrejme s úmyslom pochváliť sa svojou novou hračkou.


Zhrození kamaráti sa ho ihneď začali vypytovať, či je v poriadku a nech nijak neriskuje, lenže Alexander mal trochu pomýlené predstavy o tom, ako granáty fungujú. Myslel si, že granát nevybuchne po tom, čo z neho človek odstráni poistku, ale až po tom, čo ho odhodí, a to sa mu nakoniec stalo aj osudným. Celý prípad už začala vyšetrovať špeciálna ruská komisia a zaujímať ju bude aj to, odkiaľ vlastne mladý muž granát získal, pretože skutočne nejde o predmet, ktorý majú ľudia bežne vo vlastníctve.


Domov
Zdieľať
Diskusia