Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2017, 17:20
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Ankare zakázali všetky podujatia súvisiace s LGBT komunitou. Turecké mesto tak chce zachovať všeobecnú bezpečnosť

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+ TURECKO
Uložiť Uložené

LGBT komunita zrejme predstavuje obrovský risk.

Situácia v Turecku je už niekoľko mesiacov napätá a je známe, že tamojšie vedenie práve neobľubuje liberálne smery západu. Najnovšie nariadenie tureckého hlavného mesta Ankary však doslova ohromilo svet. Všetky udalosti súvisiace s LGBT (lesby, gayovia, bisexuáli a transgenders) komunitou a témou sú zakázané do odvolania. Či už ide o premietanie filmov, výstavy, stand-upy, akcie, demonštrácie či iné udalosti. Všetko, čo sa malo diať na verejnosti a súviselo s LGBT, bolo automaticky zakázané.

Ešte šokujúcejší je však dôvod, prečo sa niečo podobné udialo a vo vyhláške sa píše, že sa všetko deje v záujme verejnej bezpečnosti: "...udalosti ako premietania v kinách, divadelné predstavenia, panelové diskusie, interviews či výstavy a exhibície sú zakázané do odvolania, aby sme zachovali pokoj a bezpečnosť." Správa bola vydaná 19. novembra, no do platnosti paradoxne vstúpila už deň predtým. Len pred niekoľkými dňami pritom Turecko zakázalo nemecký festival kvôli premietaniu filmov s homosexuálnou tematikou, pričom aj v tomto prípade je hlavným dôvodom zachovanie všeobecnej bezpečnosti.

V Ankare zakázali všetky podujatia súvisiace s LGBT komunitou. Turecké mesto tak chce zachovať všeobecnú bezpečnosť
Zdroj: Mutt | wikimedia

Domov
Zdieľať
Diskusia