Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2017, 11:49
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Daj Facebooku fotky, kde si obnažený, a on zabráni ich šíreniu. Zvláštny nápad sociálnej siete mnohých zarazil

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Keď sa však odhalíte, v budúcnosti vás môže ochrániť pred poriadnou hanbou.

Revenge porn nie je žiadna novinka, ale niečo, čo funguje ako akási forma pomsty už od samotného počiatku sociálnych sietí. Z času na čas sa totiž stane, že jeden z páru, ktorý má za sebou nešťastný rozchod, zverejní pikantné zábery svojho bývalého, aby mu tak niečo oplatil. A keďže má Facebook viac ako 2 miliardy používateľov, nesie aj určitú zodpovednosť. Preto začal testovať novú funkcionalitu, akou chce spoľahlivo zabrániť vzniku podobných incidentov, a to ešte skôr, ako bude neskoro.

Ako píše web zive.cz, nejde iba o modrú sociálnu sieť, ale aj o Instagram, ktorý je v tomto preventívnom systéme taktiež zahrnutý. Celé je to tom, aby ste Facebooku poskytli tie obnažené fotografie, aké má k dispozícii aj vaša polovička, respektíve ktokoľvek iný. Test novinky zatiaľ prebieha iba v Austrálii, pričom ďalšie krajiny vraj pribudnú trošku neskôr.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

Proces funguje prostredníctvom aplikácie Messenger, kde ich iba jednoducho sieti uploadnete, ako keby robíte to isté v chate s kamošom. Po dôkladnej analýze sú označkované a následne i vymazané. Ak by potom náhodou nastal čas na revenge porn, vyškolená umelá inteligencia sociálnych sietí sama a pohotovo zabráni každému jednému, kto sa ich bude pokúšať zverejniť v snahe niekomu ublížiť. Dotyčného však ešte predtým všetkým čaká špeciálny online formulár miestneho úradu, kde "zhrnie svoje obavy".

Domov
Zdieľať
Diskusia