Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. novembra 2017, 14:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Dráždenie a živočíšna príťažlivosť. Ilustrácie zachytávajú najintímnejšie momenty v každom vzťahu, ktoré sa často nedajú ani popísať slovami

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Taliansku umelkyňu inšpiroval jej vzťah na diaľku.

Milánska umelkyňa Frida Castelli začala svoju tvorbu na Instagrame kvôli jedinému dôvodu. Dlhší čas bola vo vzťahu na diaľku a zatiaľ čo jej kamarátky mohli so svojimi mužmi tráviť hromadu času, ona zostávala často osamelá a smutná. Svoje pocity a emócie sa preto rozhodla premeniť na dráždivé ilustrácie o tom, čo sa s jej telom a mysľou deje v obdobiach, keď svojho priateľa nemôže mať pri sebe a ako sa všetko okamžite zmení po jeho príchode domov.

Frida chcela pôvodne cez Instagram komunikovať len so svojím priateľom, ale jej šteklivé ilustrácie si rýchlo zamilovali tisícky ľudí a onedlho bude atakovať hranicu 200-tisíc sledovateľov, o čom nikdy nesnívala. V jej tvorbe by si často mohol objaviť obyčajnú ľudskú nahotu doplnenú bizarnými predmetmi ako vŕtačka, kaktus či včela, a Frida vysvetľuje, že každý obrázok je pokusom o analýzu a ovládnutie jej neovládateľných pocitov. Každé stretnutie s priateľom v nej zanecháva obrovskú fyzickú osamelosť, ale aj poetické splynutie dvoch tiel a ak začneš v jej ilustráciách hľadať hlbší zmysel, potom ho tam určite nájdeš.   

Domov
Zdieľať
Diskusia