Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2017, 21:35
Čas čítania 0:00
Radka T.

Žena prežila noc v strašidelnom lese v Transylvánii. Teraz prezradila, čo všetko tam zažila

ZAUJÍMAVOSTI RUMUNSKO
Uložiť Uložené

Je údajne najstrašidelnejší les na svete naozaj taký desivý?

Rumunsko je pre mnohých tajomnou krajinou, opradenou tými najdesivejšími mýtmi. Je to najmä kvôli regiónu Transylvánia či legende o krvilačnom grófovi Drakulovi. Lenže pre zainteresovaných, ktorým niečo hovorí les Hoia-Baciu, sa Rumunsko spája s niečím, čo je oveľa strašidelnejšie. Tým je práve spomínaný les a historky o ňom. Do lesa sa preto vybrala preskúmať jeho údajnú desivosť aj odvážna žena menom Sophie Buchanová a so svojím zážitkom sa zverila portálu Independent.

Už pri príchode do lesa jej sprievodca Alex prezradil, že raz v ňom narazil na skupinku ľudí snažiacu sa otvoriť bránu do novej dimenzie. Niektorí les nazývajú aj transylvánskym bermudským trojuholníkom alebo najstrašidelnejším lesom na svete. Záhadná je najmä jedna oblasť, respektíve čistinka v ňom, kde nerastú takmer žiadne stromy. Vraj sa nad ňou zvykne vznášať UFO a návštevníci hlásia odtiaľ pocity úzkosti, nevoľnosť či zlyhanie elektronických zariadení.

Žena prežila noc v strašidelnom lese v Transylvánii. Teraz prezradila, čo všetko tam zažila
Zdroj: flickr.com/Cristian Bortes

Pravdaže, strach z neznámeho miesta pomimo civilizácie, dokáže zamávať aj tvrdou povahou a necháva priestor divokým fantazijným predstavám. Sophie sa toto miesto preto rozhodla preskúmať a vidieť ho na vlastné oči, avšak v sprievode spomínaného Alexa.

Odporúčané
Na východe Slovenska úraduje konská mafia. Škody za desiatky tisíc eur sa snažia farmári vyriešiť aj na vlastnú päsť Na východe Slovenska úraduje konská mafia. Škody za desiatky tisíc eur sa snažia farmári vyriešiť aj na vlastnú päsť 16. augusta 2019, 9:55

„Pôvodne som sa opýtala, či budeme môcť v lese prenocovať, keďže mi bolo povedané, že to je možné. Ale Alex to zdvorilo zamietol obviňujúc októbrové počasie. Neskôr sa ukázalo, že Alex nerád nocuje v lese. Prvýkrát, keď v ňom kempoval s priateľmi, sa budili na zvuky zrejme koní alebo veľkého jeleňa. A vždy, keď vystrčili hlavu zo stanu, zvuk ustal. Inokedy spal v hojdacej sieti, aby bol bližšie k zvukom. Lenže do tváre mu narazil netopier,“ opísala Sophie.

Napriek tomu sa jej však podarilo so svojím sprievodcom ostať v lese, aj keď už zapadlo slnko. Baterkami si svietili na zvláštne zdeformované stromy a on jej rozprával ďalšie príhody. Podľa Alexa sú aj miestni vystrašení, keď do lesa vojdú. Niektorí obyvatelia však veria v to, že z lesa sála dobrá energia. 

Žena prežila noc v strašidelnom lese v Transylvánii. Teraz prezradila, čo všetko tam zažila
Zdroj: flickr.com/Cristian Bortes

Sophie si napriek všetkému zachovala chladnú hlavu a svoje pobudnutie v tmavom lese zhodnotila triezvo: „Neboli tam žiadni mimozemšťania. Žiadni duchovia. Žiadne momenty strachu - len zvláštny pocit únavy inej ženy.“ A spomenula si na sprievodcove slová o tom, že les je znepokojujúci len vtedy, keď si doň prinesieme vlastných duchov. Tma, fantázia a najmä vlastný strach či úzkosť tak zrejme dokážu s ľuďmi porobiť ozajstné divy. 

Les Hoia-Baciu sa nachádza pri rumunskom meste Kluž. Jeho rozloha je viac ako 250 hektárov. Označujú ho aj ako bermudský trojuholník krajiny, pretože má povesť miesta, kde sa dejú paranormálne aktivity a nevysvetliteľné udalosti. Návštevníci lesa sú často presvedčení o tom, že ich tam niekto prenasleduje. Les je zvláštny aj bizarnou vegetáciou či podivnými tvarmi stromov. Mnoho ľudí verí historkám, ktoré o lese kolujú, a preto sa doň boja vstúpiť aj niektorí miestni obyvatelia. Niektorí dokonca veria tomu, že les je vstupnou bránou do inej dimenzie a tiež tomu, že v čase sa tam už stratilo mnoho zvedavých návštevníkov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia