Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2017, 13:14
Čas čítania 0:00
Marek R.

Mladý Juhokórejčan prekonal rekord v zložení Rubikovej kocky, dokázal to len za 4,59 sekundy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mnohí z nás Rubikovu kocku nezložia nikdy, iní to dokážu pod 5 sekúnd.

Jednoduchá hračka, s ktorou sme sa počas života niekoľkokrát poriadne potrápili. Reč je o Rubikovej kocke, teda mechanickom hlavolame, ktorý v roku 1974 vynašiel maďarský sochár a architekt Ernő Rubik. Bežnému človeku trvá zloženie kocky niekoľko minút, možno že až desiatok, no sú tu aj takí, ktorí si nad ňou môžu lámať hlavu, koľko chcú, ale jednoducho im to stále nejde a nejde. No a potom tu máme géniov, ktorí to dajú za pár sekúnd a ani sa pritom nezapotia.

Bolo to ešte len na začiatku tohtoročného septembra, kedy 15-ročný chlapec stanovil nový svetový rekord v neskutočnom čase 4,69 sekundy, no vtedy Patrickovi Poncovi pravdepodobne ani len v najhoršom sne nenapadlo, že tento rekord bude už v októbri prekonaný. O ďalší perfektný výkon sa totiž postaral SeungBeom Cho z Južnej Kórey, ktorý prekonal svetový rekord o desať stotín a ten je tak momentálne stanovený v čase 4,59 sekundy. A na svoj výkon je aj patrične hrdý, keďže sa ním sám pochválil na Reddite.

Domov
Zdieľať
Diskusia