Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2017, 21:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Oxfordská študentka, ktorá pobodala svojho priateľa, nielenže nepôjde do väzenia, ale chcú ju späť v škole. Vraj raz vyhrá Nobelovu cenu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Lavinia má na svojej univerzite stále množstvo podporovateľov.

Možno si ešte spomínaš na náš článok spred pár mesiacov o mladej žene, ktorá pobodala svojho priateľa do nohy a aj tak neskončila natvrdo za mrežami. Lavinia Woodward vtedy spôsobila menší internetový ošiaľ, pretože ľudia nevedeli pochopiť, ako je možné, že od britského súdneho systému dostáva zdanlivo protekčné krytie.

Samotný sudca sa v jej prípade vyjadril, že ju nemôže poslať do väzenia, pretože je na to príliš inteligentná a má pred sebou ešte veľkú budúcnosť, ktorú by pobyt vo väzení definitívne zničil. Incident, kvôli ktorému Lavinia stála pred súdom, pozostával z toho, že po divokej párty plnej drog sa študentka pohádala so svojím priateľom a potom ho nožom pobodala do nohy. Našťastie sa mu nič vážnejšie nestalo, ale ona dostala namiesto primeraného trestu iba trest odňatia slobody na 10 mesiacov s podmienečným odkladom na 18 mesiacov.


Za pobodanie blízkej osoby preto dostala iba podmienku na rok a pol, v rámci ktorej má dostatok času na to, aby si naplánovala svoje ďalšie kroky. Jedným z jej najdôležitejších krokov bolo dobrovoľné pozastavenie štúdia po dobu trvania podmienečného trestu a v Spojenom kráľovstve sa už objavili informácie o tom, že Lavinia svoje prerušenie štúdia naplánovala strategicky. Údajne za ňou stojí väčšie množstvo príslušníkov akademickej pôdy na Oxfordskej univerzite a kompetentní v Lavinii vidia budúcu výherkyňu Nobelovej ceny, čo je pocta, ktorú si ani taká prestížna univerzita ako Oxford zrejme nedokáže nechať vziať napriek násilnému trestnému činu pod vplyvom drog.

Lavinia by sa po 18 mesiacoch chcela v tichosti vrátiť späť do školy a dokončiť ju, čo sa jej koniec koncov možno aj podarí, ale čakať na ňu bude ešte disciplinárne konanie. Ľudia z jej okolia však vyhlasujú, že Lavinia nebude mať v disciplinárnom konaní žiadne väčšie problémy a po pár mesiacoch, keď sa ňu zabudne, bude opäť študovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia