Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2017, 9:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zaskočení Číňania našli v tráve kostru draka. Dedinčania sú si stopercentne istí, že nejde o podvrh

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Čínske draky nikdy nemali krídla, ale iba malé predné končatiny.

Dedinčania zo severočínskej provincie Hebei nemohli uveriť vlastným očiam, keď jeden z nich v tráve za dedinou objavil kostru draka. Aj keď by si medzi kosťami nenašiel žiadne krídla, všetko aj tak stále dáva zmysel, pretože tradičné čínske draky krídla nikdy nemali a lietali prakticky tak, že plávali cez vzdušné prúdy nad našimi hlavami. Kostrové pozostatky však odhalili charakteristickú lebku, dve malé končatiny a dlhočízne telo, ktoré by malo dosahovať dĺžku viac ako 18 metrov a miestnych dedinčanov nález dokonale presvedčil o tom, že skutočne narazili na pozostatky draka. Viac ako tucet z nich sa rozostavili okolo mŕtveho zvieraťa a všetci presvedčivo prikyvovali a vyhlasovali, že jednoznačne musí ísť o draka, avšak na internete sa už objavili aj prví skeptici.

Zábery dračích pozostatkov získali viac ako 10 miliónov zhliadnutí a ľudia s pochybnosťami začali hľadať racionálnejšie vysvetlenia toho, ako sa tam kosti mohli dostať. Jedným z nich je, že ho tam nechal filmový štáb pri natáčaní, ale našli sa aj konšpirační teoretici, ktorí prišli s nápadom, že kostru skutočného draka nechal v tráve niekto schválne, aby zmiatol miestnych obyvateľov a prinútil ich zapochybovať o tom, čomu dovtedy verili. Podľa všetkého ide o najnovšiu turistickú atrakciu, ktorá má do oblasti prilákať viac turistov a aj medzi dedinčanmi sa našli osvietené osoby, ktoré pochopili zámer dračích kostí.

Domov
Zdieľať
Diskusia