Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2017, 10:51
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Slovenská univerzita patrí k elite svetového školstva. Predbehla aj Masarykovu univerzitu a ďalšie

ZAUJÍMAVOSTI REBRÍČEK SLOVENSKO VZDELÁVANIE
Uložiť Uložené

Lepšie sa však umiestnila Slovákmi obľúbená Karlova univerzita nachádzajúca sa v TOP 250.

Stav slovenského školstva nie je najideálnejší, no nikdy nie je núdza o pozitívne a úsmevné správy. Najnovšie sa k zbierke optimistických oznámení opäť pridala známa slovenská univerzita. Prestížny rebríček CWUR (The Center for World University Rankings) sa pozrel až na 27 700 univerzít z celého sveta a na základe 8 kritérií bol zhotovený rebríček. Hodnotili sa aspekty, ako kvalita vzdelávania, zamestnanie absolventov, kvalita pedagógov, publikácie, vplyv, citácie, široký dosah a patenty. Po sčítaní všetkých bodov vysvitlo, že prvé miesto obsadil známy americký Harvard so skóre 100 bodov. Za ním nasleduje Stanfordova univerzita (97), Massachusettská technická univerzita (96) a ďalšie slávne mená. Náš najlepší zástupca, Univerzita Komenského, obsadil 658. priečku (43 bodov) a zaradil sa tak k 2,4 % najlepším školám vôbec.

Slovenská univerzita patrí k elite svetového školstva. Predbehla aj Masarykovu univerzitu a ďalšie
Zdroj: Pavol Frešo

Pred UK BA sa z Českej republiky dostala len Karlova univerzita nachádzajúca sa na 233. priečke. V tieni bratislavskej perly zostala Masarykova univerzita v Brne i Vysoké učení technické v Brne a ďalšie. Kompletný rebríček TU.

2,4 % najlepších univerzít sveta.
2,4 % najlepších univerzít sveta.
CWUR
CWUR
Domov
Zdieľať
Diskusia