Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2017, 20:55
Čas čítania 0:00
Marek R.

Na eBayi kúpil starú sanitku a premenil ju na svoj domov. Teraz je na potulkách svetom a užíva si bezstarostný život

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE PRÍRODA
Uložiť Uložené

Investícia, ktorá sa vyplatila.

Dlho hľadal dodávku, ktorú by premenil na svoj dom na štyroch kolesách, až konečne našiel svojho favorita - Mercedes Sprinter. Cesta k jej majiteľovi mu trvala dlhých 12 hodín, no akonáhle sa dostal na miesto stretnutia, predajca z dohody vycúval a Ian Dow sa tak mohol vybrať smutný a nahnevaný naspäť. Pri ceste späť ho ovládli emócie naplno, až to skončilo haváriou na jeho motorke. V noci následne leží na gauči v bolestiach a s vykĺbeným ramenom, začína uvažovať o zavolaní pomoci, keď mu to napadne. Naťúká do vyhľadávača stránku eBayu, pozrie sa na staré sanitky a už si predstavuje, ako ju premení na svoj dom na štyroch kolesách.

Nie zrovna najlepší príbeh mal tak nakoniec šťastný koniec. Za Mercedes Sprinter mal zaplatiť 8000 dolárov, stará sanitka ho vyšla len na 2800 a tieto peniaze dokonca išli na charitu. Radikálna prestavba tohto vozidla sa tak mohla začať a Ian do neho napchal všetko, čo chcel. Dokonca aj na streche sanitky spravil akúsi terasku so stanom a slnečníkom, kde sa len tak vykotí a užije si čerstvý vzduch. 

Sanitka má však aj svoje nevýhody, hlavne ak to Ian porovná so svojimi dobrodružstvami na motorke. Je totiž oveľa ťahšia a dostať sa na niektoré miesta mimo cestnej komunikácie je takmer nemožné. A hoci motorku berie stále so sebou, nemôže sa teraz len tak na pár dní vypariť, keďže spoločnosť na cestách mu teraz robí jeho milovaný pes.

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Ian je na takýchto potulkách, či už na motorke alebo najnovšie aj na svojej prerobenej sanitke, už desať rokov, takže na stabilnú prácu môže zabudnúť, keďže je často v pohybe. Za ten čas si však vždy niečo našiel, navyše ako vraví, takýto život na cestách je prekvapujúco finančne nenáročný a zatiaľ tak nemal žiadne problémy s prežitím. 

Na jeho potulkách sa k nemu pridal aj dobrý kamarát Dylan a spolu aj so psom Dinom precestovali za 4 mesiace napríklad Mexiko, Guatemalu, El Salvador či Honduras, no a momentálne sa nachádzajú v Kostarike. A ďalšia zastávka? Ešte ani oni sami nevedia, jednoducho "kam ich vietor zaveje".

Domov
Zdieľať
Diskusia