Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2017 o 11:00
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Jan Tříska z Obecnej školy po následkoch pádu z Karlovho mosta zomrel

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Polícia naďalej vyšetruje okolnosti pádu.

80-ročný Tříska v sobotu spadol z Karlovho mosta do Vltavy a následne bol prevezený do nemocnice vo vážnom stave. Bohužiaľ, dnešné smutné správy o jeho úmrtí sa ukázali ako pravdivé. Potvrdil ich aj Jiří Mádl, s ktorým mal zosnulý herec natáčať film Na streche. Okolnosti pádu sú doposiaľ neznáme. Podľa vyjadrenia záchranárov herec z mosta spadol, no hasiči tvrdia, že skočil.

Tříska pred emigráciou účinkoval v Prahe v Divadle Za branou, v Národnom divadle či v Mestských divadlách pražských. Po emigrácii žil dlhú dobu v USA, kde stihol natočiť 44 filmov, vrátane dvoch so slávnym Milošom Formanom (Ľud versus Larry Flynt a Ragtime). V Česku a na Slovensku sa ale asi najviac preslávil úlohou učiteľa Igora Hnízda v snímke Obecná škola (1991). Za svoju dlhú kariéru mal na konte tri nominácie na České levy. Rodine a blízkym vyjadrujeme úprimnú sústrasť.

Jan Tříska z Obecnej školy po následkoch pádu z Karlovho mosta zomrel
Zdroj: Filmové studio Barrandov
Domov
Zdieľať
Diskusia