Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2017, 2:29
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Poľskí turisti spustili slávne ruské kolo v Černobyle. Mesto Pripiať im zrejme neprišlo dostatočne zaujímavé

ZAUJÍMAVOSTI CHERNOBYL
Uložiť Uložené

Ikonické žlté ruské kolo sa po rokoch dalo opäť do pohybu.

Tragický príbeh černobyľského nešťastia z 26. apríla 1986 je rozhodne zaujímavý a každý milovník čohokoľvek vzrušujúceho, historického či dobrodružného by mal okolité lokality jednoznačne navštíviť. Samotná jadrová havária zasiahla celú východnú Európu vrátane miest na Slovensku, a tak je absolútne pochopiteľné, že tamojšie miesta lákajú každým týždňom tisícky turistov. Samotná komentovaná prehliadka však zrejme neprišla poľským turistom dostatočne zaujímavá.

Určite si z rôznych fotografií pamätáš obrovské ikonické ruské kolo žltej farby v Pripiati. To neďaleko bývalého centra mestečka stojí už desiatky rokov a od výbuchu sa do prevádzky príliš nedostalo. Poľskí turisti sa tak rozhodli prísť k ruskému kolu na vlastnú päsť a dali ho do prevádzky. Dalo by sa očakávať, že atrakcia nie je práve v najlepšom stave, no podľa turistov všetko fungovalo ako hodinky. Odvážne o celom husárskom kúsku natočili video a dali ho na internet, na čo okamžite zareagovali aktivisti, podľa ktorých ide o vážne porušenie ochrany uzavretej zóny. Kolo by predsa mohlo spadnúť, kvôli čomu by mohlo prísť k zraneniam, no utrpela by aj kultúra krajiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia