Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2017 o 10:14
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Muž napchal 3,5-milimetrový jack späť do iPhonu 7. Po týždňoch driny skutočne funguje

ZAUJÍMAVOSTI IPHONE
Uložiť Uložené

Scotty spravil z implementovania jacku späť do iPhonu svoju prioritu.

Rozhodnutie odobrať zo stále aktuálneho iPhonu 7 všeobecne používaný zvukový jack niesli milióny užívateľov ťažko. Žiaden z nich však svoj žiaľ nedotiahol tak ďaleko, ako Scotty Allen z kanálu Strange Parts. Scotty zostal po odstránení 3,5-milimetrového jacku skutočne zarmútený, a tak posledné štyri mesiace strávil prerábaním svojho iPhonu tak, aby ho doň mohol vrátiť. Stálo ho to síce množstvo úsilia a stovky hodín čistého času, ale Scotty napokon vo svojej misii uspel a na ľavej dolnej strane vytvoril vďaka šikovnému kroku starý známy audio jack.

Jeho funkcionalitu prepojil aj s Lightning portom, aby mobil nezostal zbytočne zmätený pri nabíjaní a po investovaní približne 1000 eur vyrobil zopár špeciálnych plošných spojov, vďaka ktorým vie iPhone rozoznávať pripojené sluchadlá od nabíjačky. Verí, že s trochou šťastia by mohol svoj nápad posunúť aj do čínskych fabrík, kde by sa iPhone 7 aj so zvukovým jackom mohol stať pokračujúcim hitom, avšak kvôli náročnosti výroby nepredpokladá, že sa o masovú výrobu niekto naozaj pokúsi. Jack mu funguje bez problémov, ale ak by si ho tam chcel napchať aj ty, môžeš na to rovno zabudnúť, pretože bez pokročilejších vedomostí o elektronike sa ďaleko nedostaneš.

Domov
Zdieľať
Diskusia