Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2017, 15:13
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Huawei predbehol Apple v predaji smartfónov. Čínskemu gigantovi sa posledné mesiace skutočne darilo

TECH APPLE HUAWEI
Uložiť Uložené

Osmička je už ale na ceste.

Pomery medzi poprednými výrobcami inteligentných mobilných telefónov zažili behom uplynulých mesiacov menšie zemetrasenie. Spoločnosti Huawei sa počas júna a júla podarilo tromfnúť úhlavného konkurenta zo Spojených štátov amerických, pretože predala trošku viac smartfónov. Podobná situácia je navyše očakávaná aj od augusta, no zatiaľ nemáme k dispozícii žiadne dôveryhodné štatistiky. 

Za nedávno publikovanými číslami stojí analýza od odborníkov z Counterpoint Research, ktorú citujú viaceré renomované weby vrátane The Verge či 9TO5Google.

"Ide o dôležitý míľnik pre Huawei, najväčšiu čínsku značku smartfónov s neustále rastúcou globálnou prítomnosťou."

Ako je možné vidieť na prehľadom grafe trošku nižšie, prvá priečka v predaji inteligentných mobilov však i naďalej patrí juhokórejskému gigantovi Samsung, čiže Huawei obsadil druhú a Apple po novom až tretiu. Situácia sa s pomerne slušnou pravdepodobnosťou zmení až po príchode iPhonu 8. Novú generáciu avizovaného iOS smartfónu predstavia 12. septembra, takže čísla za október a následujúce mesiace porastú predovšetkým v prospech kalifornského jabĺčka. 

Huawei predbehol Apple v predaji smartfónov. Čínskemu gigantovi sa posledné mesiace skutočne darilo
Zdroj: www.counterpointresearch.com
Domov
Zdieľať
Diskusia