Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2017, 13:19
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Odvážna mama zverejnila fotky svojho tela 3 týždne po pôrode, aby všetkým ukázala, že ovísajúce brucho nie je ničím nezvyčajným

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Biológiu po tehotenstve len tak ľahko neoklameš.

Pri tehotenstve často nezáleží na tom, ako zdravo sa matka stravuje a koľko hodín týždenne strávi v posilňovni, pretože biológia aj tak jej tehotenské telo vytvaruje podľa seba. Pod vplyvom fotografií na sociálnych médií, na ktorých sa modelky hrdo pýšia svojim plochým bruchom aj v pokročilom štádiu tehotenstva a po pôrode sa o pár dní už ukazujú v priliehavých šatách alebo vo fitness centre, sa odhodlala zverejniť svoje skúsenosti aj Kristen Sullivan. Svoje druhé tehotenstvo síce úspešne zvládla, ale nezaobišla sa bez niekoľkých vonkajších komplikácií. Brucho jej poriadne narástlo, objavili sa početné strie a trpela aj diastázou, čo je vlastne rozostúpenie priamych brušných svalov pod vplyvom veľkého tlaku.

Kristen na svojich fotografiách zachytáva momenty 3 dni pred pôrodom a následne aj 3 týždne po pôrode, aby všetkým neistým mamičkám ukázala, že si na návrat ku svojmu bežnému telu budú musieť počkať aj dlhšie a nie je na tom nič nezdravé či nechutné. Každé telo zvláda tehotenstvo rozdielne a ak sa raz príroda rozhodne zobrať si dlhší čas na oddych priamo po pôrode, nie je žiadnym problémom, ak sa už matkine brucho nevráti do úplnej dokonalosti. Realistické zobrazovanie prirodzených zmien na ľudskom tele možno v súčasnosti ustúpilo do pozadia, ale stále sa nájdu odvážlivci, ktorí chcú verejnú mienku zmeniť.

It took me 4 days to decide whether or not to share this. But recently there have been moms reaching out to me based on some things I've shared, so here goes. The left pic is 3 days before I delivered Gavin (my 2nd child), the right pic is 3 weeks postpartum. I'm sharing this to show moms that sometimes it doesn't matter if you're thin, ate right and exercised during pregnancy, sometimes your body grows in such a way that simply doesn't allow you to "bounce back" in friggen 3 weeks. I feel like all I've been seeing is new moms sharing their amazing postpartum bods, 11 days after birth, 2 weeks after birth, etc. And while that's wonderful for them, for many others, KNOW that it's not realistic! While I won't be totally sure till 6 weeks, I have a strong feeling that I've got #diastasisrecti (separation of the abs), in which case I'm determined to get the PT I need to heal. I've also been wearing a postpartum corset for extra support. But in the meantime, I'm giving my body a chance to breathe. Did you SEE how far my belly stretched?! There is no race to bounce back moms. We'll get there!! #postpartum

Příspěvek sdílený Kristen Sullivan (@krisrosulli),


Domov
Zdieľať
Diskusia