Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2017, 14:05
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Mercedes-Maybach predstavil ultra-štýlové umelecké dielo, ktoré vyráža dych

TECH MERCEDES-BENZ MERCEDES-MAYBACH
Uložiť Uložené

Stuttgartská značka opäť dokazuje svoje postavenie na trhu.

Možno by ste to ani nepovedali, no je tomu už rok, čo Mercedes-Benz predstavil majestátny koncept luxusného kupé budúcnosti. Na minuloročnej automobilovej prehliadke Pebble Beach Concours d'Elegance v Monterey sme totiž spoznali počin Vision Mercedes-Maybach 6 a práve pri príležitosti tohtoročného stretnutia nám luxusnú divízia servíruje otvorený karosársky variant. Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet sa pýši skutočne impozantnými tvarmi a v neposlednom rade aj rozmermi - veľkolepý kabriolet, ktorý má odkazovať na luxusné kabriolety z minulosti meria na dĺžku úctyhodných 5700 milimetrov, zatiaľ čo na šírku má 2100 a na výšku 1340 milimetrov. Už prvé fotografie jasne ukazujú neskutočnú eleganciu, majestátnosť a pompéznosť, k čomu prispieva i modrý lak Nautical Blue Metallic či početne zastúpený chróm, vrátane veľkých diskov.

Mercedes-Maybach predstavil ultra-štýlové umelecké dielo, ktoré vyráža dych
Zdroj: media.daimler.com

Je jasné, že vo veci je "len" koncepčný automobil, jeho krivky však pôsobia tak extrémne pôvabne, že možno hovoriť o jednoznačne jednom z najkrajších a najfascinujúcejších vozidiel, aké sme kedy spoznali. Stuttgartská značka tak dokazuje svoje postavenie na trhu, svojou novou štúdiou pritom nepúta pozornosť len na dizajn, ale aj samotné technológie. O pohon sa totiž stara výhradne štvorica elektromotorov s celkovým výkonom až 550 kW / 750 koní. Energia pochádza z batérii uložených v podlahe, ich využiteľná kapacita sa pritom pohybuje na úrovni 80 kWh. Automobilka uvádza, že v zmysle NEDC štandardu dokáže kabriolet absolvovať na plne nabité batérie až 500 kilometrov. Podotknúť pritom treba, že elektrická sústava je vybavená funkciou rýchlo-nabíjania, vďaka čomu je možné akumulátory nabíjať naozaj veľkou rýchlosťou - za každých 5 minút sa dojazd navýši o približne 100 kilometrov.

Odporúčané
Mercedes-AMG predstavil svoje športové SUV v novej hybridnej verzii, ktorá sľubuje vyšší výkon a nižšiu spotrebu Mercedes-AMG predstavil svoje športové SUV v novej hybridnej verzii, ktorá sľubuje vyšší výkon a nižšiu spotrebu 24. októbra 2023, 15:30

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet ďalej zaujme aj rýchlostnými parametrami. Aj napriek tomu, že ide o takmer 6-metrový kolos, na rýchlosť 100 km/h dokáže z pokoja vystreliť pod 4 sekundy. Maximálna rýchlosť je obmedzená na tradičnej hodnote 250 km/h, nakoľko vo vyšších rýchlostiach by batérie trpeli a rýchlo strácali energiu. Hriechom by bolo na záver sa nepristaviť pri interiéri. Ten rovnako zaujme už na prvý pohľad, za čo môžu predovšetkým mimoriadne čisté až minimalistické línie a zároveň futuristické tvary. Palubná doska nadväzuje priamo na dvere a postupne obopína 2-člennú posádku sediacu v opäť veľmi estetických kreslách. Vnútrajšok sa nesie v kontrastnom bielom vyhotovení, no a keďže ide o Mercedes-Maybach, nechýba počestne zastúpená kvalitná koža, drevo, hliník a perfektné spracovanie. Pred vodičom evidujeme akési retro prístroje a volant, okolo neho však dominuje plejáda moderných technológií na čele s širokouhlými obrazovkami. Jednoducho, nádhera!

Späť
Zdieľať
Diskusia